Ristić: NATO naredio Kforu da zatvori alternativne puteve na severu Kosova

Predsednik opštine Zubin Potok tvrdi da mu je pukovnik Kfora Adolf Konrad, na sastanu u Zubinom Potoku, rekao da će alternativni putevi biti zatvoreni

  • 0

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić tvrdi da je NATO naredio Kforu da zatvori alternativne puteve na severu Kosova i Metohije. Predstavnici međunarodnih vojnih i civilnih misija na Kosovu sastali su se sa predstavnicima Srba sa severa Kosova. Kosovski Srbi najavljuju oštre proteste ako do zatvaranja puteva dođe.

- Pukovnik Kfora Adolf Konrad saopštio nam je da Kfor ima naredbu iz komande NATO-a u Napulju da zatvori alternativne puteve - rekao je predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić.

Nakon sastanka sa predstavnicima Kfora, Ristić je rekao da smatra da bi zatvaranje puteva bio korak u pogrešnom pravcu i da bi to moglo da destabilizuje situaciju na severu Kosova.

- Naš stav je da alternativni putevi koji vode ka centralnoj Srbiji nisu ilegalni već slobodni i legalni putevi koje naše stanovništvo koristi svih ovih godina i da se njihovim zatvaranjem sprečava sloboda kretanja - rekao je Ristić.

On je naveo da srpsko stanovništvo neće prihvatiti zatvaranje puteva i da se takvim potezom opet rizikuje da nezadovoljni građani pristupe nekom oštrijem vidu protesta postavljanjem barikada i slično.

Sastanku u Zubinom Potoku prisustvovali su načelnik kosovskomitrovičkog Okruga Radenko Nedeljković, predsednici opština Leposavić i Zvečan Branko Ninić i Dragiša Milović i predstavnici UNMIK-a i Euleksa.

(M. S. / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA