Dačić: Jedva čekam otvaranje dosijea! Drašković: Dačić je glavna prepreka!

Predsednik SPS tvrdi da je glasao za predlog da se tajni dosijei otvore u vreme dok je bio predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost

  • 1

Otvaranje dosijea tajnih službi ponovo pokreće polemike na srpskoj političkoj sceni. Lider SPS-a Ivica Dačić tvrdi da "jedva čeka" otvaranje dosijea, dok predsednik SPO Vuk Drašković upravo Dačića vidi kao "glavnu prepreku" tom otvaranju.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić kaže da nema ništa protiv otvaranja tajnih dosijea i da jedva čeka da se oni otvore.

- Ako smeju, neka ih otvore - rekao je Dačić novinarima u Palati Srbija.

On tvrdi da je, dok je bio predsednik skupštinskog Odbora za odbranu i bezbednost, glasao za predlog da se tajni dosijei otvore, za razliku od, kako je naveo, Demokratske stranke, Demokratske stranke Srbije, Srpske radikalne stranke i G17.

Međutim, Vuk Drašković upravo Dačića vidi kao najveću prepreku otvaranju tajnih dosijea.

- On to jedva čeka od 1990-ih, kada je SPO zatražio otvaranje dosijea, i svaki put kaže kako jedva čeka, a najveća je prepreka otvaranju dosijea tajnih službi - rekao je Drašković uoči predizborne tribine "Preokreta".

On je dodao da zakon o obaveznom otvaranju tajnih dosije nije prošao u Skupštini Srbije upravo "zbog protivljenja SPS-a i, nažalost, Demokratske stranke".

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mika

    4. april 2012 | 10:09

    sta ces reci Vuce kada se pojavi tvoje ime,jedva cekam da vidim koga ces posle kriviti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA