Šabić: Dokumenta o spornim privatizacijama ne mogu biti tajna

Posebno je pitanje da li neko ima interes da to krije, kaže poverenik za informacije od javnog značaja

  • 0

Dokumenta o spornim privatizacijama ne mogu ni u kom slučaju biti tajni, a upozorenja iz Evropske unije treba shvatiti krajnje ozbiljno, izjavio je poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić.

Komentarišući zahtev Evropskog parlamenta da se hitno izvrši revizija 24 sporne privatizacije u Srbiji (Sartid, Jugoremedija, Mobtel...), Šabić je rekao da sa tog spiska "nema nijedne koja nije bila predmet žalbe povereniku".

- Upozorenje iz EU treba shvatiti krajnje ozbiljno. Ozbiljna i energična borba protiv korupcije je jedan od glavnih zahteva koje EU postavlja ne samo pred zemlje koje žele da se priključe, već i pred svoje članove - rekao je Šabić za Blic.

On je podsetio da su Rumunija i Bugarska izgubile šansu da koriste sredstva iz fondova EU zbog nezadovoljavajućeg obračuna sa korupcijom.

- Dokumenti vezani za te privatizacije ne mogu ni u kom slučaju biti javna tajna. Posebno je pitanje da li neko ima interes da to krije - kazao je Šabić.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA