Konuzin privatno posetio Pahomija, preskočio gradonačelnika Vranja

Nije nam jasno zašto je poseta visokih ruskih zvaničnika bila usmerena samo ka crkvi, kaže neimenovani gradski funkcioner u Vranju

  • 0

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Konuzin posetio je 31. marta Eparhiju vranjsku, gde mu je domaćin bio vladika Pahomije, potvrdila je ova Eparhija.

Gradski funkcioneri tvrde da nisu bili obavešteni o ambasadora, pa se pretpostavlja da je reč o "privatnoj" poseti Pahomiju.

Na zvaničnom sajtu Eparhije Vranjske juče je osvanula informacija o detaljima posete, ilustrovana gomilom fotografija.

- Gospodina Konuzina episkop Pahomije sa sveštenstvom dočekao je u Episkopskom dvoru u Vranju, gde su se zadržali u kraćem razgovoru, a potom su obišli Saborni hram Svete Trojice u Vranju, Radio "Iskon" Pravoslavne eparhije vranjske, Svepravoslavni centar "Prepodobni Justin ćelijski i vranjski" i grob ruskog generala Vasilija Longvinova, na Šapranačkom groblju u Vranju - piše sajtu Eparhije.

Iako niko zvanično ne govori o tome, gradski čelnici su bili neprijatno iznenađeni posetom ambasadora i činjenicom da ih je zaobišao.

- Postoji protokol o posetama ambasadora i mi se trudimo da ih uvek ugostimo i budemo dobri domaćini. Nije nam jasno zašto je poseta ovih visokih zvaničnika bila usmerena samo ka crkvi – kaže jedan gradski rukovodilac koji insistira na anonimnosti.

(I. M. / Izvor: Južne vesti)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA