GAŠIĆ: Verujem u stručnost istražnih komisija!

Odluku sam doneo posle upoznavanja sa svim detaljima od nadležnog starešine, komandanta 204 vazduhoplovne brigade i doneo odluku da se krene u akciju spasavanja deteta - rekao je Bratislav Gašić, ministar odbrane

  • 0

Ministar odbrane Bratislav Gašić izjavio je danas da apsolutno veruje u stručnost i efikasnot istražnih komisija koje su formirane da ispitaju okolnosti pada vojnog helikoptera i dodao da su postojali svi uslovi za poletanje, te da je zato i dao saglasnost za taj zadatak.

Gašić je gostujući na RTS-u rekao da je on izdao naredbu o poletanju vojnog helikoptera u akciji spasavanja bebe shodno ovlašćenjima, zakonima i pravilima službe.

- Tu odluku doneo sam posle upoznavanja sa svim detaljima od nadležnog starešine, komandanta 204 vazduhoplovne brigade i doneo odluku da se krene u akciju spasavanja deteta - rekao je Gašić.

GAŠIĆ: Dokumentacija o udesu helikoptera je kod tužioca!

On je kazao da ga je brigadni general, komandant 204 vaduhoplovne brigade Predrag Bandić obavestio da postoje svi meteorološki i tehnički uslovi da se taj posao obavi i da je posada spremna da izvrši zadatak. Dodao je da je sve sprovedeno u skladu sa procedurama i pravilima službe.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Gašić je u emisiji "Upitnik" takođe rekao da je u vreme nesreće u kojoj je nastradalo šestoro odraslih i tek rođena beba bio u Kruševcu i da je nakon što je u 22. 30 dobio informaciju da je izgubljen kontakt sa posadom pošao za Beograd.

On je u emisiji pokazao i slike sa naplatne rampe iz kojih se vidi u koje vreme je njegovo vozilo prošlo kroz naplatnu rampu. Gašić je kazao da smatra da su obe komisije apsolutno kompetentne da sačine valjan izveštaj.

Ministar je poručio i da će se odazvati pozivu tužilaštva ukoliko to od njega bude zatraženo i da poziv za to još uvek nije dobio.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA