KADA ĆE BITI LEGALIZOVANA UPOTREBA ULJA OD KANABISA? Evo šta su poslanici pitali Zlatibora Lončara!

- Veliki broj građana koristi ulje kanabisa za lečenje raka i za to izdvaja veliku sumu. Zbog toga je moje pitanje ministru da li to ministarstvo razmišlja o izmeni Zakona o psihoaktivnim i kontrolisanim supstancama, kojom bi se dozvolia upotreba ulja u zdravstvene svrhe - pitala je poslanica NS-a

  • 5

Poslanica Nove Srbije (NS) Dubravka Filipovski je upitala ministra zdravlja Zlatibora Lončara da li će dozvoliti upotrebu ulja kanabisa u zdravstvene svrhe.

- Veliki broj građana koristi ulje kanabisa za lečenje raka i za to izdvaja veliku sumu. Zbog toga je moje pitanje ministru da li to ministarstvo razmišlja o izmeni Zakona o psihoaktivnim i kontrolisanim supstancama, kojom bi se dozvolia upotreba ulja u zdravstvene svrhe - upitala je Filipovski.

Ona je ukazala da je Srbija prva u Evropi po smrtnosti osoba obolelih od raka, te istakla da je potpredsednik udruženja "Lekalizacija Srbije" i direktor Specijalne bolnice "Sveti Sava" Milan Savić podneo zahtev Ministarstvu zdravlja po tom pitanju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Juga

    9. april 2015 | 13:43

    Treba dozvoliti sva sredstva da se sacuva zivot. Pa i alternativna. Smislite ili prepisite mehanizam kako legalno doci do toga. Zasto ne? Oni koji trguju sa slicnim to vec rade. Dajte nam mogucnost da se borimo za zdravlje... ko boluje od te bolesti- gore mu biti nece!!!

  • Sans

    9. april 2015 | 13:33

    Znamo da je podnet zahtev al nam recite da li ce i kada ce se legalizovati u medicinske svrhe?!

  • Ja

    9. april 2015 | 19:32

    Dozvolite ljudima da se lece, sto pre. Sta je sa nasim politicarima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA