OVAKO SRPSKI POLITIČARI SLAVE VASKRS: Uz dobru hranu, tucanje jajima i...

Poslanici Skupštine Srbije proslaviće Uskršnje praznike sa svojim porodicama i prijateljima. Ipak, potpunog opuštanja nema, kažu takva im je profesija, uvek se pomalo radi

  • 3

Veoma su retki trenuci kada su političari slobodni, a kada nemaju obaveza na svojim poslovima u Skupštini Srbije i Vladi, oni zapravo rade u svojim strankama, posećuju razne skupove, govore na raznim tribinama. Samim tim praznici poput Uskrsa im dobro dođu da malo danu dušom, i da svako na svoj način uživa, opusti se od svakodnevnog stresa izazvanog raznoraznim zakonima koje treba doneti, sastaviti, promeniti.

Iako je praznik, uspeli smo da od nekoliko poslanika saznamo kako i gde provode vreme, ovog prazničnog dana.

Dušan Milisavljević iz Demokratske stranke kaže za naš portal da praznik koristi tako što odmara sa svojom porodicom, dok Aleksandar Martinović iz SNS u šaljivom tonu ističe da na današnji dan obilazi mesne odbore.

Foto: Tanjug/AP/Amel Emrić Foto: Tanjug/AP/Amel Emrić

Socijalista Branko Ružić nam je na pitanje kako proslavlja današnji dan uzvratio kontrom i pitao nas: "Ko još radi za Uskrs, jer to je pravo vreme da se provede sa dragim ljudima, porodicom?"

Jovana Jovanović mlada poslanica demokrata kako kaže za naš portal praznike provodi kod kuće sa porodicom, kao i njena koleginica Katarina Rakić iz SNS-a koja nam je malo detaljnije opisala kako ona provodi Uskrs.

- Porodica u kojoj sam odrasla je tradicionalna i običaji su se oduvek poštovali. Veliki petak proveli smo u duhu simbolike tog dana, farbali jaja, prvo ofarbano jaje je crveno i čuvarkuća. U nedelju se familijarno okupimo oko uskršnje trpeze.

Foto: Milena Đorđević Foto: Milena Đorđević

Rakićeva kaže da joj priroda posla ne omogućava da bude potpuno opuštena tokom praznika, ali da nađe vremena da pomogne majci u spremanju hrane.

- Ranije je za sve bila zadužena moja mama, ali sada sam i ja umešala prste. Nas dve smo dobitna kombinacija, sve što spremimo i iznesemo na sto, jednostavno nestane - rekal nam je ona.

Većina poslanika će za Uskrs biti sa svojim najdražima, kako i dolikuje. Građanima koji Uskrs slave po Julijanskom kalendaru žele sve najbolje i da lepo provedu praznik uz tradicionalan pozdrav:

MIR BOŽIJI, HRISTOS VOSKRESE!

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA