FRATINI SA VUČIĆEM: Reforme u Srbiji već daju rezultate!

Italijanski političar je rekao da je Srbija uspešno završila skrining svih 35 poglavlja i da je zaslužila da prva pregovaračka poglavlja otvori do kraja godine

  • 1

Premijer Srbije Aleksandar Vučić naglasio je danas, u razgovoru sa predsednikom Italijanskog društva za međunarodne organizacije Frankom Fratinijem, punu posvećenost Srbije dostizanju članstva u Evropskoj uniji.

Vučić je, kako je saopštila Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima, naglasio punu posvećenost Srbije dostizanju članstva u Evropskoj uniji, jer to je najvažniji spoljnopolitički prioritet zemlje.

Glavna tema razgovora bio je napredak Srbije na evropskom putu, navedeno je u saopštenju.

Fratini, koji je nekadašnji potpredsednik Evropske komisije i bivši ministar spoljnih poslova Italije, ocenio je da su reformske mere Vlade Srbije, iako teške, neophodne za ozdravljenje srpske privrede i da već daju rezultate.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Italijanski političar je rekao da je Srbija uspešno završila skrining svih 35 poglavlja i da je zaslužila da prva pregovaračka poglavlja otvori do kraja godine.

S tim u vezi, naglasio je značaj pregovaračkih poglavlja 23 i 24, koja se odnose na pitanja reforme pravosuđa i bezbednosti.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Марко

    10. april 2015 | 18:23

    Хвала на свему господину Фратинију,један од ретких политичара из ЕУ које ценим..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA