Srpske institucije na Kosovu neće biti ugašene

Ministar za KiM Bogdanović izjavio je da Srbija nije digla ruke od Kosova i da predstavnici Vlade žele održavanje kosovskih lokalnih izbora

  • 0

Ministar za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović izjavio je da niko u Srbiji nema nameru da "gasi" srpske institucije na Kosovu i Metohiji.

- Sve što je u pokrajini urađeno je uradila Srbija i niko nema pravo da kaže da je država digla ruke od Kosova i Metohije i da će da gasi institucije jer, da je tako, zašto bismo se borili i ulagali - kazao je Bogdanović.

Ministar je naglasio da ne treba činiti ništa što će izazvati nove tenzije i dodao da bi on i Vlada Srbije voleli da se na Kosovu održe lokalni izbori i "izaberu pravi predstavnici srpskog naroda".

- Ako se to ne dogodi imamo mehanizam da lokalne samouprave funkcionišu. Ukoliko bude doneta odluka da se lokalni izbori na Kosovu i Metohiji ne održe, onda neće biti održani ni u lokalnim samoupravama kojima je istekao mandat - rekao je Bogdanović.

Ministar je kazao da misli da neće biti problema kad je reč o parlamentarnim izborima, "iako postoji rezerva dela međunarodne zajednice zbog njihovog održavanja".

Bogdanović je naglasio da svi u međunarodnoj zajednici znaju da Srbi sa severa Kosova neće da prihvate kosovske institucije i da mora da se nađe način da se uvaže njihovi stavovi i interesi.

- Cilj nam je da ljudi ovde opstanu i da Srbija živi punim kapacitetom, u miru i razumevanju - istakao je ministar za Kosovo i Metohiju.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA