SRBIJA ĆE SAMA ŠTITITI SVOJE NEBO: Vučić najavio kupovinu dva transportna helikoptera! (VIDEO)

- Bilo je i onih koji su za to da naše nebo štiti neko drugi, ali Srbija će štititi svoje nebo i svoj suverenitet i bićemo sposobni da to uradimo - poručio je premijer

  • 67

Premijer Aleksandar Vučić najavio je danas kupovinu dva transportna helikoptera MI 17 ili novih 171 i poručio da će Srbija štititi svoje nebo i svoj suverenitet.

- Bićemo postuno osposobljeni da to uradimo - rekao je Vučić novinarima na aerodromu Batajnica i obavestio ih da su u razgovoru s ministrom odbrane i načelnikom Generalštaba i drugim visokim starešinama ratnog vazduhoplovstva i protivvazdušne odbrane, donete mere koje će da osnaže kapacitete i resurse Vojske Srbije.

Vučić je najavio da će već u četvrtak vlada doneti odluku da se izdvoji novac za rezervne delove za lovačku avijaciju, naglasivši da su "sve četiri 29-ke i 21-ce spremne i uvek će biti spremne da polete kada se za to ukaže potreba i da štite naše nebo".

- Bilo je i onih koji su za to da naše nebo štiti neko drugi, ali Srbija će štititi svoje nebo i svoj suverenitet i bićemo sposobni da to uradimo - poručio je premijer.

Pitanje o sukobu načelnika Generalštaba i ministra vojnog ostalo je bez odgovora Ljubiše Dikovića i Bratislava Gašića.

- Danas ja odgovaram na pitanja, moraćete kod gospodina Dikovića neki drugi put, a ne postoje sukobi u vojsci. Vojska je jedinstvena, vojska je snažna i spremna je da odghovori na sve zadatke - rekao je premijer dodavši da će se Diković i Gašić novinarima obratiti sledeće nedelje i tada će odgovarati na sva pitanje.

Pogledajte video:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravi Srbin

    12. april 2015 | 20:57

    Kad nabavimo dva transportna helikoptera, bicemo najjaca sila u regionu!!! Jos da nabavimo dva tenka, pa gde ce nam biti kraj??

  • kosic

    12. april 2015 | 14:09

    stititi nebo i srbiju sa 4 aviona i 2 helikoptera?! jel ovo vic?

  • Zarko

    12. april 2015 | 13:08

    Ista prica kao i sa migovima i sistemima s 300

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA