ANTIĆ TVRDI: Tomu napadaju više od Miloševića, Đinđića i Koštunice!

- Mediji u Srbiji trebalo bi da budu odgovorni u skladu sa Ustavom, odnosno da poštuju grb, zastavu, himnu i instituciju predsednika države - rekao je Oliver Antić, savetnik predsednika Srbije

  • 9

Aktuelni predsednik Srbije Tomilsav Nikolić najviše je izložen napadima medija u odnosu na prethodne čelnike države -  Slobodana Miloševića, Milana Milutinovića, Zorana Đinđića, Vojislava Koštunicu...- rekao je Oliver Antić savetnik predsednika Republike.

- Prema Ustavu - grb, zastava, himna i predsednik Republike su zaštitni subjekti i u krivičnom pravu. Uvreda Srbije jeste uvreda jednog od ova četiri elementa, ali to se ne primenjuje u praksi -  dodao je Antić.

Savetnik predsednika ističe da većina medija ne podržava predsednika Srbije kojeg "mučki napadaju", to jest napadaju njega i njegovu porodicu, što je nezamislivo u svetu, gde svaka država veliča svog predsednika.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Đinđića su isto napadali na najrazličitije načine, sa i bez osnova, Milutinović je bio marginalizovan, ali ga nisu mučki napadali, pa i Koštunicu su kako - tako napadali. Moj utisak je da Nikolića najviše napadaju nego sve do sada predsednike - , kaže Antić.

Prema njegovim rečima, odgovorno novinarstvo je vrlo važna poluga demokratije, što kod nas nije slučaj.

Antić predlaže da se u Srbiji uradi kao u Brazilu, koji je imao donedavno sličnu situaciju, odnosno da po zakonu svi novinari moraju da imaju završen fakultet.

On naglašava da novinari moraju da imaju viši stepen morala i obrazovanja, jer onda ne bi mogli da pređu preko neke granice.

- Kod nas svako može da okači sebi funkciju - ja sam novinar, iako je polupismen ili neobrazovan - dodao je Antić.

Savetnik predsednika države navodi i da pravosuđe mora da bude efikasnije, kao i da su kod nas novčane odštete za narušavanje ugleda u sredstvima javnog informisanja veoma male.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Lala

    13. april 2015 | 12:36

    Pa niko nebi napadao tog nesretnog Tomu da ne pravi toliko gluposti a to verovatno zahvaljujući dobrim delom i svojim savetnicima.

  • Lazarev grad

    13. april 2015 | 14:47

    Ma jadan toma a vucic i njega napadaju vise od putina ... Zalosno ... Oni sve naivni...

  • Prkosna pesma

    13. april 2015 | 15:02

    Sto se tice novinara, na prste jedne ruke mogu da se nabroje. Ostali se vide iz naslova i tema o kojima pisu. O predsednicima-Milosevica ni danas ne ostavljaju na miru, Djindjicu pripisuju osobine koje nije imao (vizionar), Kostunica je za sve bio neobavesten, Milutinovic nebitan, a Nikolicu, za razliku od Vucica traze svaku gresku i opsirno pisu o tome.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA