Tadić: Nećemo sa SNS, a ni sa DS!

- Najveći problem SNS je potpuna nekompetentnopst, a DS to što nemaju nikakav plan, zbog toga nećemo sarađivati sa njima - rekao je predsednik SDS

  • 16

Boris Tadić, predsednik SDS, rekao je da je trenutna vlast u Srbiji iskompromitovana aferama i štrajkovima u svim sektorima, i da je sve kulminiralo aferom sa padom helikoptera.

- Nekompetentnost vlade došla je dotle da se sada plaća cena i ljudskim životima. Zato nekompetentni ministri moraju da budu javno smenjeni, a ne zamenjeni u rekonstrukciji. A to je u nadležnosti Vučića, koji je svakim danom sve odgovorniji za štetu koju proizvode - rekao je predsednik SDS.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

- A kada su donete, to je učinjeno na pogrešan način, bez podsticaja zapošljavanja, uvođenjem samo brutalnih mera štednje. Za tri godine su promenili tri ministra finansija, pet ministara privrede i bar tri različite ekonomske politike - rekao je Tadić.

Što se tiče borbe protiv korupcije i organizovanog kriminala, prema njegovim rečima, ona će se "na kraju meriti brojem pravosnažno osuđenih, a ne brojem medijskih prikaza te borbe".

Lider SDS je rekao da je vlada iz senke ne nudi nikakav plan i rešenje, već samo ad hok reaguje na besmislene poteze Vlade.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Na pitanje zbog čega SDS neće biti na mitingu DS, Tadić je naveo da je SDS usmerena na rešenja, a ne na uzaludno trošenje energije građana neuspešnim i infantilnim političkim akcijama i mitingašenjem koje nas vraća u atmosferu devedesetih.

- Pritom, to nisu mitinzi opozicije protiv vlasti, već vlasti protiv vlasti. Ne želimo da učestvujemo u njihovoj borbi za golo očuvanje pozicija - kazao je Tadić.

On je najavio da će na godišnjicu Vlade SDS organizovati razgovore sa građanima širom Srbije i mirno izraziti svoje nezadovoljstvo politikom Vlade i predložiti svoja rešenja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vucic sinisa

    14. april 2015 | 10:21

    Najbolje je da ti ides kuci prijatelju.

  • Suza

    14. april 2015 | 10:19

    Mozes da menjas stranku, da osnivas stranku, uzalud, svi znaju koliku si vlast imao i sta si radio. Svi te prepoznaju, ne vredi ti vise nista, svoju sansu si prokockao, narod si zeznuo, za tebe jedino moze da glasa uza familija. A ako se jos nekom izvinis, i oni ce razmisljati za koga ce glasati.

  • GORKI

    14. april 2015 | 10:12

    NEĆE TE NIKO. RADO BI SE TI UVALIO U FOTELJU.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA