I Koštunica u trci za predsednika, URS kandidovao Zorana Stankovića

Kandidat DSS na predsedničkim izborima biće lider stranke, dok je Predsedništvo URS jednoglasno odlučilo da kandiduje aktuelnog ministra zdravlja

  • 0

Lider Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislav Koštunica kandidat je te stranke na predsedničkim izborima 6. maja, odlučilo je danas Predsedništvo DSS.

- Prihvatio sam se kandidature da bih što više i što bolje zastupao ideju političke i vojne neutralnosti - rekao je Koštunica i dodao da je "politička neutralnost drugo ime za slobodu Srbije".

Istovremeno, Predsedništvo Ujedinjenih regiona Srbije (URS) jednoglasno je odlučilo da kandidat na predstojećim predsedničkim izborima bude aktuelni ministar zdravlja Zoran Stanković.

"Predsednik Srbije mora biti glas svih regiona i svih građana, a ne samo svoje partije. Na čelo Srbije konačno mora da dođe pošten i skroman čovek, bez mrlje u karijeri, koji zaista razume probleme običnih ljudi. Zemlji treba predsednik koji će od Srbije napraviti domovinu, sa jednakim šansama za sve regione", piše u saopštenju URS-a.

Stanković je rođen u selu Tegovište u opštini Vladičin Han 1954. godine, osnovnu školu završio je u Džepu, gimnaziju u Vladičnom Hanu, a Medicinski fakultet u Nišu.

General-major postaje 2001. godine, a načelnik VMA 2002, dok je za ministra odbrane izabran 2005. godine.

Na predlog URS-a 14. marta prošle godine Stanković je postavljen za ministra zdravlja u rekonstruisanoj Vladi Srbije.

Stanković je nosilac liste URS-a za predstojeće izbore u Beogradu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA