BRISEL U STRAHU OD SRBIJE: Evo zašto Evropa NEĆE Srbe u EU i stalno ih UCENJUJE!

Vlada Srbije je odlučna i njen cilj je nastavak pregovora i ulazak u Evropsku uniju, a na tom putu, prepreke postoje i dolaze iz Brisela, kao i sve češća uslovljavanja protiv koga je glas digao i šef srpske diplomatije Ivica Dačić

  • 14

Prošle godine Srbija je počela pregovore sa Evropskom unijom, da bi, kao što je poznato, radila na tome da ispuni sve uslove i da se što pre priključi evropskoj porodici, što traje i danas jer zvanični Beograd čeka na otvaranje novih poglavlja u pregovorima, a kako će se sve to razvijati ubuduće biće jasnije nakon 21. aprila, kada će premijer srpske Vlade Aleksandar Vučić posetiti Brisel.

Podsetimo, pregovori o članstvu u EU između država kandidata i država članica vode se o uslovima i načinu prihvatnja i sprovođena zakona. Da bi sve bilo legitimno i legalno, potrebno je prečešljati 35 poglavlja, i kada država kandidat odradi sve što je predviđeno u poglavljima, može da se nada konačnom prijemu.

NEMAČKA I EVROPA UCENJUJU SRBE: Ovo su NAJNOVIJE UCENE Angele Merkel i Brisela Srbiji!

Foto: Flickr/European Parlament Foto: Flickr/European Parlament

Proteklih dana, sve se više priča o novim uslovima koje će Srbija dobiti nakon što ispuni već zadate, odnosno nakon zatvaranja svih poglavlja .

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da EU treba da bude jasna prema Srbiji i da Brisel jasno kaže šta želi.

DAČIĆ OTVORIO KARTE: Nemačka i EU UCENJUJU Srbiju! Traže NEPRIHVATLJIVIH 11 TAČAKA!

Očigledno da za sada nije dovoljno i to što je Beograd ispunio sve uslove iz dogovora sa Prištinom, šuška se da neće biti dovoljna puna primena Briselskog sporazuma, već da će morati da se primeni 11 tačaka koje je ranije Berlin tražio. Da drama bude još veća, pojavio se još jedan, možemo reći pomalo čudan razlog, zbog koga je Srbija ukočila na putu ka EU, iako nije morala.

Foto: Flickr/quinet Foto: Flickr/quinet

Naime, nezvanično se priča da Evropa namerno koči Srbiju kako bi je stigli susedi u integracijama, i da jednog dana ceo Balkan, uključujući i Kosovo i Metohiju uđe u EU.

Ipak, ovu teoriju opovrgava Maja Kocijančič, portparolka evropske šefice diplomatije:

DAČIĆ ODBRUSIO EVROPI: EU ne zna ni šta će sa sobom, ni šta bi sa Srbijom!

- Ne postoje novi uslovi Brisela na evropskom putu Srbije, a zemlje kandidati biće primane u članstvo pojedinačno, po zasluzi kada ispune potrebne uslove -  rekla je ona.

Foto: Flickr/inyucho Foto: Flickr/inyucho

U praksi, bilo bi dobro da ne čekamo susede da nas stignu na putu ka EU, jer na primer Bosna i Hercegovina još uvek nije predala zahtev za prijem u članstvo. Makedonija je to uradila 2004. godine, Albanija je 2009. godine podnela zahtev za članstvo, a Crna Gora je 2012. počela pregovore i do sada otvorili su 16 poglavlja, a zatvorili dva.

Da li će biti novih uslova za otvaranje poglavlja Srbije i nastavka pregovora, videćemo jako brzo. U svakom slučaju više nas ništa ne može iznenaditi.

DAČIĆ OTVORIO DUŠU I ŠOKIRAO SVE SRBE: I da Srbija PRIZNA KOSOVO, neće postati član EU!

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    16. april 2015 | 15:01

    Ne znam ko je ovde lud???? Sledece glasanje vise od 70 posto nacije nece hteti da moli neko zlo da mu bude sluga i krpara. Pitanje -- koliko godina su bugarska i rumunije u toj eu??? E idite na jedan dan do njih pogledajte kako zive kolika im je plata i cija im vojska lomi kafice i tuce gradjane. Kad to vidite vraticete se kuci i poljubiti kucni prag.

  • VAN

    16. april 2015 | 14:26

    Srbija radi na tome da uđe u EU a moli boga da je ne prime. EU radi na tome da Srbija postane član EU a mole boga da do toga ne dođe. Po svemu sudeći želje će se ostvariti i jednoj i drugoj strani.

  • Dejan B.

    16. april 2015 | 14:18

    Satanska organizacija.Spasi Boze Srbiju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA