VUČIĆ U BRISELU: Beograd i Priština rešavaju KLJUČNE probleme!

Na dnevnom redu sastanka u Briselu govoriće se o pozivnom broju za Kosovo i Metohiju, statusu Telekoma i šta će biti sa Parkom mira u Kosovskoj Mitrovici

  • 2

Susret dvojice premijera Aleksanda Vučića i Ise Mustafe u Briselu, označava nastavak dijaloga Beograda i Prištine, a nova runda pregovora trebalo bi da donese rešenja za pozivni broja za Kosovo i Metohiju i rada "Telekoma" u južnoj srpskoj pokrajini.

Rešenje s kojim su se složile naša strana i EU je da Srbija aplicira za još jedan međunarodni pozivni broj, koji bi bio ustupljen Prištini, a da albanski zvaničnici na KiM nađu zakonsko rešenje da se srpskom operateru izda licenca i za fiksnu i za mobilnu telefoniju.

Osim  telekomunikacija, na sastanku u Briselu, kome će prisustvovati i evropska šefica diplomatije Federika Mogerini, razgovaraće se i o energetici i formiranju Zajednice srpskih opština.

Foto: Tanjug/Boki Foto: Tanjug/Boki

Trebalo bi da se reši i pitanje Parka mira, a Prištinska delegacija insistiraće na njegovom uklanjanju.

Premijer Vučić će danas u Briselu učestvovati na sastanaku "Zapadnobalkanske šestorke", posvećenom saobraćajnoj integraciji regiona u zajedničku evropsku mrežu. On će se sresti i sa predsednikom Saveta EU Donaldom Tuskom, komesarom za proširenje Johanesom Hanom i albanskim premijerom Edijem Ramom. Nakon ovih susreta biće održana nova runda dijaloga.

(Telegraf.rs)

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • strvarno?

    21. april 2015 | 11:55

    Nishta ja sa njima ne bih potpisao.

  • aleksandar

    22. april 2015 | 06:32

    Kakav crni pozivni broj. Ko vam daje to pravo. Na teritoriji Srbije se upotreblkava 381 i tacka. Oko toga nesme da bude razgovora, navlace vas na tanak led. Vucicu probudi se vec jednom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA