AMERIČKI AMBASADOR ČISTIO SRBIJU: Evo kako je Majkl Kirbi uklanjao smeće u Beogradu! (FOTO) (VIDEO)

U velikoj akciji čišćenja u beogradskom naselju Banjica, učestvovao je i američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi

  • 17

U svetu, ali i kod nas, danas se obeležava Dan planete zemlje, što je bila idealna prilika da se organizuju akcije čišćenja životne okoline.

U beogradskom naselju Banjica, tačnije kod okretnice trolejbusa 40 i 41, u akciji čišćenja te oblasti učestvovao je i američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi.

- Uspeli smo da okupimo različite ljude u ovoj akciji i to je najvažnije. Ljudi iz Američke amabasade, grupa dece koji su učestvovali na progarmu razmene studenata dve države i organizacija penzionera "Treće doba" pomogli su u sakupljanju otpada u ovom delu grada - rekao je Kirbi.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Američki ambasador, koji se nije libio i rado je navukao rukavice i stavljao đubre u veliku plavu kesu, pozvao je sve građane Srbije da na ovaj dan, ali i u danima koji dolaze pokažu svoju solidarnost i pomognu u zaštiti planete.

- Građani Srbije ne libe se volonterizma i pomoći i to su najbolje pokazali tokom akcije spašavanja i pomoći ugroženima u Obrenovcu tokom prošlogodišnjih poplava. Bilo bi dobro da se i ubuduće građani aktiviraju i zajednički rešavaju probleme.

Akciju na Banjici organizovali su članovi Think Big Team, koja okuplja bivše učesnike srednjoškolskog programa razmene i A-SMYLE koji finansira Stejt Department. Penzioneri iz "Trećeg doba" takođe su se pridružili ostalim učesnicima.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Međunarodni Dan planete zemlje, 22. april, obeležava se širom sveta različitim programima i akcijama.

(M.P.)

 

 

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ozon

    22. april 2015 | 13:50

    I treba da cistis, ali tebe bi ja poslao da cistis onaj osiromaseni uranijum koji sta nam milosrdno poslali. Kad ja moram da cisti iza mog psa koga vodim u setnju, mozes i ti. Ne samo ti, nego bi bilo lepo da ti pomognu Bil, Hilari i Solana (ako je ziv-nisam cuo o njemu davno osim ako nije neki savetnik).

  • Dag

    22. april 2015 | 13:31

    Oni su i zagadili - Srbiju... (Na svaki nacin.)...

  • BataRaka

    22. april 2015 | 13:48

    Ma super su.cistili su oni nas I proleca/leta '99 :(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA