Vučić: Poštujem instituciju zaštitnika građana, a ličnosti su nešto drugo

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je da izuzetno poštuje institucije u našoj zemlji, ali da su ličnosti već nešto drugo

  • 1

Predsednik vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da izuzetno poštuje instituciju Zaštitnika građana, ali da su ličnosti "nešto drugo".

Kometarišući zabrinutost misije OEBS u Srbiji zbog kampanje protiv ombudmana Saše Jankovića, ali i poruku prvog potpredsednika vlade Ivice Dačića da je Jankoviću potrebna zaštita, premijer je rekao da je iznenađen licemerjem celog društva.

Kaže da ne misli da ceo slučaj ima veze sa Vladom Srbije, otuda i pitanje:

- Kakve veze vlada ima s tim da je neko ubijen iz nekog pištolja. Izuzetno poštujem institucije u našoj zemlji, i instituciju zaštitnika građana, a ličnosti su nešto drugo - rekao je Vučić, ističući da je u tome saglasan sa ambasadorom SAD u Beogradu Majklom Kirbijem.

Kirbi je rekao povodom učestalih nesuglasica između ombudsmana Saše Jankovića i pojedinih predstavnika vlasti, da SAD podržavaju nezavisnu instituciju zaštitnika građana, a da detalje vezane za njegovu ličnost ostavljaju onima koji su za to zaduženi.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ljubica

    23. april 2015 | 14:34

    Pravo je pitanje zasto svi ovi detalji iz zivota Sase Jankovica nisu objavljeni onda kada je i instaliran na tu funkciju. Ili su oni bili presudni za odabir zastitnika, ili su sluzili da se osigura poslusnost zastitnika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA