NAJNOVIJA UCENA BEOGRADU IZ EVROPE: Srbijo primi Tačija kao što si i Tonija Blera!

- Što se tiče Tačija, gospodin Đurić bi trebalo da veoma dobro zna da ja nisam neko ko u globalu brani gospodina Tačija. Na konferenciji za novinare u utorak u Prištini rekla sam da bi Srbija, kako bi pokazala doslednost, trebalo da se ponaša isto kao što se ponašala u slučaju Tonija Blera, bivšeg britanskog premijera - kaže potpredsednica Evropskog parlamenta

  • 73

Potpredsednica Evropskog parlamenta i izvestiteljka EU za Kosovo Urlike Lunaček kaže da bi Srbija, kako bi pokazala doslednost, trebalo da se ponaša u slučaju Hašima Tačija isto kao što se ponašala u slučaju Tonija Blera, bivšeg britanskog premijera.

- Postoji "neko" ko veoma jasno pokazuje interesovanje za zločine počinjene protiv Srba na Kosovu. Kao što gospodin Đurić zna, specijalna istražna jedinica pronašla je 2014. godine snažne dokaze protiv izvesnih bivših visokih zvaničnika Oslobodilačke vojske Kosova, ali zasigurno ne i protiv OVK kao celine. Stoga, ja i moj aktuelni izveštaj EP o Kosovu naglašavamo da uspostavljanje i funkcionisanje specijalnog suda za ratne zločine treba da budu prioritet za novu vladu Kosova -  kaže za Danas Ulrike Lunaček, potpredsednica Evropskog parlamenta i izvestiteljka EP za Kosovo, komentarišući izjave direktora Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marka Đurića.

Foto-ilustracija: Tanjug/Nemanja Jovanović, Wikipedia Foto-ilustracija: Tanjug/Nemanja Jovanović, Wikipedia

Đurić je u reagovanju na nedavnu izjavu Lunačekove da Srbija "treba da poništi presudu" protiv šefa kosovske diplomatije Hašima Tačija između ostalog rekao da bi "neko trebalo da se zainteresuje za zločine protiv Srba" na Kosovu.

Lunačekova ističe da je tokom svoje posete Prištini ove sedmice takođe pozvala kosovski parlament da usvoji neophodan paket zakona "u najkraćem mogućem roku".

- Što se tiče Tačija, gospodin Đurić bi trebalo da veoma dobro zna da ja nisam neko ko u globalu brani gospodina Tačija. Kritikovala sam ga dok je bio premijer kada sam uviđala razloge za to. Na konferenciji za novinare u utorak u Prištini rekla sam da bi Srbija, kako bi pokazala doslednost, trebalo da se ponaša isto kao što se ponašala u slučaju Tonija Blera, bivšeg britanskog premijera - navodi ona.

(Telegraf.rs / Izvor: Danas)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GoR GaR

    24. april 2015 | 08:25

    kad je mogao zločinac bler može i ovo krme,e moja SRBIJOOOOOOOOOOOOO šargarepa na štapu...

  • South BAČKA

    24. april 2015 | 09:55

    Srbija, kako bi pokazala doslednost, treba da UHAPSI gospodina Tačija i počne poštovati samu sebe. Podrazumeva se da mora imati plan reakcije u slučaju izbijanja nasilja na jugu Srbije i Kosovu kao posledicu odmazde Albanaca na hapšenje Tačija.

  • ffs

    24. april 2015 | 09:42

    Ako se ovo dogodi odricem se drzavljanstva

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA