VUČIĆ U RUMUNIJI: Srbija, Rumunija i Bugarska uradile su ISTORIJSKU STVAR. Evo i koju! (FOTO)

- Istorijska stvar - stvaramo Krajovsku grupu za zajednički nastup Srbije, Rumunije i Bugarske po svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima - napisao je Vučić na Tviteru

  • 2

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa premijerima Rumunije i Bugarske i poručio da će tri zemlje zajedno moći najbolje da štite svoje političke i ekonomske interese.

Zajedno možemo mnogo da uradimo, naše tri zemlje zajedno će najbolje moći da štite svoje političke i ekonomske interese, napisao je Aleksandar Vučić na svom Tviter nalogu.

- Istorijska stvar - stvaramo Krajovsku grupu za zajednički nastup Srbije, Rumunije i Bugarske po svim važnim političkim i ekonomskim pitanjima - napisao je on.

Vučić: Srbija, Rumunija i Bugarska prave KRAJOVSKU GRUPU!

Jedna od tema trilateralnog sastanka je i evropski put Srbije.

Premijer Bugarske Bojko Borisov je s tim u vezi poručio da će Bugarska i Rumunija podržati Srbiju na putu ka članstvu u EU.

- Zajedno smo jači i treba da se udružimo i izlazimo sa zajedničkim političkim odlukama i deklaracijama koje su važne za tri zemlje a koje tiču energetike, gasne infrastrukture i saobraćaja - rekao je on na konferenciji za novinare posle sastanka, prenela je bugarska agencija Fokus.

Prema rečima Borisova, tri zemlje treba zajedno da finansiraju velike infrastrukturne projekte i da objedinimo napore.

I premijer Rumunije Viktor Ponta je gorovio o forimiranju "Krajova grupe", na bazi modela "Višegradske grupe", radi bolje promocije svoje pozicije u Evropi i regionalnih projekata.

- Bugarska, Srbija i Rumunija trebalo bi da budu više koordinisane i ujedinjene nego ikada u svim našim pristupima na evropskom nivou. Imamo primer uspeha drugih susednih evropskih država - Poljske, Cceške, Slovačke i Mađarske, okupljene u Višegradskoj grupi, koje su bile i jesu veoma efikasne u promovisanju svojih regionalnih interesa - rekao je Ponta, prenela je agencija Agerpres.

On je naveo da želi da zajedno sa kolegama iz Bugarske i Srbije, postavi "temelje" pojačane saradnje između tri države.

- To bi mogla da bude Krajova grupa, baš kao Višegradska grupa - tri zemlje razmatraju, dele pozicije, imaju zajedničke projekte i uzajamno se pomažu - izjavio je Ponta po završetku trilateralnog sastanka u Krajovi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nepoznati gospodin

    24. april 2015 | 16:07

    Ubacite nekako tu i Republiku Srpsku. Valjda smo i mi Srbi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA