Vučić: Srbija ima ODLIČNU saradnju s Katarom!

Srpski premijer i ambasador Katara Al Tani su na otvaranju ambasade ove države u Beogradu rekli da očekuju razvoj odnosa dve države i unapređenje saradnje

  • 0

Premijer Katara šeik Abdulah bin Naser bin Kalifa Al Tani pozvao je premijera Srbije Aleksandra Vučića da poseti Dohu i ličnim kontaktima doprinese daljem približavanju Srbije i Katara. Taj poziv srpskom premijeru preneo je ambasador Katara šeik Mubarak bin Fahad Džasim Mohamed al Tani tokom njihovog današnjeg susreta.

Vučić je Al Taniju poželeo dobrodošlicu i izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja Ambasade Katara u Beogradu, jer će to značajno doprineti razvoju odnosa dveju zemalja i unapređenju saradnje.

SKUPŠTINA OD KRALJA I TITA, PA DO SLOBE I VUČIĆA: Evo kada su Srbi imali NAJVIŠE predstavnika u parlamentu!

- Postoje velike mogućnosti da se unaprede privredne veze i uspostavi investiciona saradnja Srbije i Katara - naglasio je srpski premijer.

Foto: Tanjug/Dragan Stanković Foto: Tanjug/Dragan Stanković

Očekuje se da će Sporazumi o podsticanju i zaštiti investicija, odnosno o ekonomskoj, trgovinskoj i tehničkoj saradnji, koji uskoro treba da budu potpisani, podstaći povezivanje poslovnih ljudi dveju zemalja. Namera je da se olakša i vizni režim za državljane Katara, kako bi veći broj njih mogao da poseti Srbiju, saopšteno je iz Kancelarije Vlade Srbije.

Udovičić: Srpski stručnjaci će razvijati sport u Kataru 

Katarski ambasador rekao je da se nada da će tokom njegovog diplomatskog mandata u Srbiji biti ostvaren veliki napredak u političkom dijalogu i ekonomskoj saradnji dveju zemalja.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA