PUCALA MI JE KIČMA NA RADNOJ AKCIJI ZBOG TITA: Ispovest NAJVEĆEG BROZOVOG UDARNIKA će zapaliti Srbiju! (FOTO)

Njegova popularnost dostiže vrhunac kada se obeležavaju važni datumi, godišnjice, Josipa Broza Tita. On je još uvek Titov pionir, i nekadašnji najbolji radnik u obnovi i gradnji SFRJ posle Drugog svetskog rata

  • 28

DRUŽE TITO JA TI SE I DALJE KUNEM! Miodrag Milošević Rule je čuveni "udarnik" na radnim akcijama od Vardara pa do Triglava, nema gde njegove ruke nisu uklesale neki kamen ili probile tunel, napravile prugu, put, a njegova ljubav prema liku i delu Josipa Broza Tita je beskrajna i 35 godina nakon smrti maršala. Tradicionalno, i ove godine je došao u Kuću cveća da oda počast Titu, 4. maja, na dan kada je doživotni predsednik SFRJ preminuo.

Ne treba da čudi otkud tolika ljubav prema Titu, jer je Rule bio pravi pionir i udarnik svetskog glasa. Kako kaže za Telegraf.rs od Tita je dobio sve i u to vreme je najlepše živeo.

SRBI I DALJE LUDI ZA BROZOM: Evo kako su TITOVI PIONIRI plakali na grobu VOLJENOG MARŠALA! (FOTO)

- Ne mogu prosto da zamislim da ne volim Tita. Dok sam ja živ to je nemoguće, on me je mnogo zadužio, a da nije bilo njega ko zna kako bismo tada živeli - počinje priču Rule, na platou ispred Muzeja 25. maj, na mestu gde Tito već tri i po decenije počiva.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

Nema danas lidera poput Broza, tvrdi Rule veoma glasno, i kaže:

- Svi pokušavaju da budu Tito!  Ali to je nemoguće! I ovi sada, i prethodni, ali nema ništa od toga.

Milošević je rekorder po broju radnih akcija, ima ih čak 115, nije bilo lako, ali vredelo je raditi i pokazati da si najbolji. Posebno kada maršal dođe u posetu, odnosno da proveri stanje na terenu.

UMRO JE DRUG TITO - OVU REČENICU PAMTI SVAKI JUGOSLOVEN: Evo kako je CEO SVET PLAKAO za TITOM! (VIDEO)

Foto: Tanjug/Srđan Ilić Foto: Tanjug/Srđan Ilić

- Kičma nam je pucala od posla, posebno kada nam je u posetu dolazio Tito. To je na neki način bilo takmičenje, ko će više da uradi, pa se dešavalo da nam nove cipele popucaju od rada za samo par dana. Ali nismo se žalili, Tito je umeo da radi zajedno sa nama, i to stvarno, a ne kao neki danas, samo se slikaju - kroz osmeh se seća naš sagovornik.

Rule je živa enciklopedija o drugu Titu, naime zna sve o velikom vođi partizana u Drugom svetskom ratu, kod kuće, kako kaže ima fotografija i  raznih stvari sa radnih akcija iz tog vremena,  ali  susret sa Titom u Skoplju 1963. godine, na jednoj od radnih akcija je nešto nezaboravno, za sva vremena.

- Tito je bio opušten čovek, legenda. Pričao je sa nama, uvek se raspitivao kako smo, da li nam je potrebno odeće, obuće i hrane. - kaže naš sagovornik i dodaje:

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

- Nakon te radne akcije, imao sam devet godina, Broza smo viđali i na ostalim radnim akcijama u Zagrebu, na Sutjesci, Neretvi, Tito je dolazio svuda da podrži učesnike radnih akcija i da im ako nekako može, pomogne.

OVO JE NAJJAČI TITOV UDARNIK: Rule je radio na 104 RADNE AKCIJE U JUGOSLAVIJI!

Rule kaže da će do kraja svog života, a tek mu je 61 godina, da dolazi na Titov grob, na dan kada je maršal umro, rodio se (25. maja) i na Dan repulike SFRJ 29. novembra. To je njegova obaveza, i način da se oduži, jednom jedinom drugu - Titu.

Foto: Marko Todorović Foto: Marko Todorović

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bahrudin

    5. maj 2015 | 13:05

    TITO JE ZADUŽIO SVIJU NAS DAO NAM PONOS ČAST, GDJE GOD SMO IŠLI BILI SMO PONOSNI. JER TO NAM JE ON UGRADIO, A SAD SMO BEZ ICEG BEZ PONOSA BEZ NIŠTA.

  • Slobo

    5. maj 2015 | 13:06

    Posla i budala nece nestati . Bravar je bio genije .

  • Boskic

    5. maj 2015 | 14:26

    Dtagi druze Rule svaka Vama cast. Verovatno bi i ja bio kao Vi da ne znam da us vetu postoji bolje od onoga kako ja zivim. Da moj vrsnjak radi u struci ima platu toliku da plati racune ode na godisnji i da jede bar sva tri obroka. A ja radim nemam dosta ni za drzavu i da jedem. Znate Svima vama udarnicima je ono sto ste tada znali bilo dovolhno da vas pokrene i da kršnete u radnu akciju. Meni drzava od sfrj do sada nista nije dala sem sto me je tuzila i bezbroj puta uzela sav novac tog meseca zaradjen. Tako da nesnosim ni malo odgovornosti ni potrebe da bilo sta ja uradim za istu. Hvala Vam gospodine udarnice ali nemojte nama radnoj nepismenoj ne obrazivanoj sprskoj deci vise nabijati na nos kako ste Vi lepo ziveli. Jer posle ste i Vi ucetvovali u glasackom telu i dovodili vlasti. Hvala

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA