Gašić: Jankoviću, kažite kako je UBIJEN Gojković!

Ministar odbrane poručio zaštitniku građana da prestane sa iznošenjem neistina i poluistina o VBA, čiji predan rad i učinak na bezbednosnoj zaštiti Ministarstva odbrane i Vojske Srbije to zaista ne zaslužuje

  • 2

Bratislav Gašić, ministar odbrane  pozvao je danas zaštitnika građana Sašu Jankovića da prestane sa iznošenjem neistina i poluistina o VBA i u otvorenom pismu zatražio od njega odgovor: "kako je ubijen Predrag Gojković".

- Povodom izjave Zaštitnika građana Saše Jankovića da su njegovi saradnici prethodnih dana nastavili kontrolu u VBA i navodno utvrdili da postoje dodatna dokumenta o incidentu na Paradi ponosa i da treba obaviti još niz razgovora sa rukovodiocima VBA, ističem da nema nikakvih novih dokumenata do kojih se navodno došlo u kontroli - rekao je Gašić.

GAŠIĆ: Verujem u stručnost istražnih komisija!

Ministar smatra i da je odgovornost reč koju Zaštitnik građana treba da postavi i kada je u pitanju odgovornost Saše Jankovića, a ne samo Ministarstva odbrane i VBA.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

- Dosta je više neistina kojima obmanjujete javnost iznošenjem lažnih dokumenata. A kada se ustanovi neistina i da ste lagali, nema izvinjenja - poručio je Gašić i dodao da je tako bilo i sa dokumentima o Paradi ponosa i sa dokumentima koja je pokazao na skupštinskom odboru.

TUŽILAŠTVO: Ne licitirati imenima! Iz kabineta poručuju da neće biti nove istrage

Tako i danas, dodaje Gašić, navodeći da Janković opet pokušava da skrene temu "iznoseći neistine o navodnom pronalaženju nekih novih dokumenata".

- Odgovorite vi meni, gospodine Jankoviću, kako je ubijen Predrag Gojković. Znali ste da po vašim medijima tražite odgovornost za pad helikoptera, što nije u vašoj nadležnosti. Sada ja, kao običan građanin, tražim od vas odgovore, kako bi građani Srbije, posle 23 godine, saznali istinu o ubistvu Predraga Gojkovića - zaključio je Gašić u otvorenom pismu.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zevs

    5. maj 2015 | 15:40

    Ne posustaj povereniče, razvali keramicara.

  • Momo

    6. maj 2015 | 07:34

    Zastitnice ne bavi se politikom vec zastti na hiljade ljudi koji su godinama drzani u pritvoru odlukama specijalnog suda nevini. Pozabavi se radom spec. tuzioca i onog za ratne zlo ine. Njih nesmes da pomenes od onih koji te brane. Ispitaj sve neosnovane pritvore koji ma su nevini unisteni ako smes i ako si zastitnik gradjana.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA