Kosovski ministar vraćen s prelaza Končulj

Kosovskom ministru kulture zabranjen prelaz preko Končulja. Svako može da dođe kao građanin, ne i kao političar, kaže Dačić

  • 1

Kosovski ministar za dijasporu Ibrahim Makoli neće doći u Bujanovac, jer mu nije dozvoljeno da pređe preko prelaza Končulj.

Predsednik opštine Bujanovac Šaip Kamberi je rekao da je Makoli vraćen sa prelaza. On je rekao da je Makoli stigao na Končulj, gde mu, međutim, srpska policija nije dozvolila prelazak.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da u centralnu Srbiju sa Kosova i Metohije može svako da uđe kao građanin, na osnovu dogovora o slobodi kretanja iz Brisela, ukoliko na administrativnoj liniji priloži odgovarajuća dokumenta, ali ne kao političar.

"MUP nije obavešten da je bio dogovoren dolazak kosovskog ministra za dijasporu Ibrahima Makolija. Svako može da dođe kao građanin, ali ne kao ministar za dijasporu", rekao je Dačić.

On je istakao da opština Bujanovac nema ovlašćenja da poziva političare i da treba da se poštuje procedura.

Makoli je danas trebalo da se sastane s predsednicima opština Bujanovac i Preševo Šaipom Kamberijem i Ragmijem Mustafom, kao i s predsednikom albanskog Nacionalnog saveta Galipom Bećirijem.

(Telegraf.rs/Agencije)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA