VUČIĆ PORUČIO EVROPI I ALBANCIMA: Srbija vam NE DA GAZIVODE!

Srpski premijer će komesaru za proširenje Evropske unije otvoreno reći šta misli da je kočnica početka pregovora sa Briselom

  • 6

Pravi razlog zbog koga se još uvek ne otvaraju poglavlja u pregovorima Srbije i EU, Aleksandar Vučić premijer Srbije, ne nalazi u Briselskom sporazumu, jer ga je srpska strana potpuno implementirala. On smatra da je problem zapravo jezero Gazivode i to će otvoreno reći komesaru za proširenje EU Johanesu Hanu.

- Nemojte da nam kažete da poglavlja nisu otvorena zbog Briselskog sporazuma, šta je to što Srbija iz tog sporazuma nije ispunila.  Kažite lepo da je problem u nečem drugom - što nećeš da daš 100 odsto Gazivoda, ja neću da dam. Neka kažu da zbog toga nema otvaranja - poručio je premijer.

Vučić: MMF pozdravlja dobre rezultate Srbije!

Vučić je rekao i da je Beograd nudio 50-50 odsto odnos vlasništva, ali da Priština to nije prihvatila, dodajući da je iz Briselskog sporazuma ostalo šest od 15 tačaka i ponovio da se one tiču ZSO.

- Uradili smo i ono što je najteže za Srbiju, a to je plan o pravosuđu i to smo potpisali - poručio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    7. maj 2015 | 16:41

    EU ima cilj sa siptarima da nas stalno ucenjuje i da stalno dajemo ono sto oni traze, ovo mi lici vise na neku mafiju a ne na EU.sramota, bolje prekinuti pregovore i onako se raspada EU..

  • Boro

    7. maj 2015 | 15:11

    Ma šta će nam prokleta eu

  • Vojskovodja

    7. maj 2015 | 22:46

    Ma da me ovako ucenjuju nikad. Kakva EU se raspada, okrenimo se Rusiji i Kini. Mada mislim da smo okrenuti da su pregovori samo odugovlacenje. NATO nam je za vratom, kad se resimo njega...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA