SRBIJA BEZBEDNA: Nema opasnosti od prenošenja sukoba iz Makedonije!

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je trenutna situacija stabilna i da policija zajedno s bezbednosnim službama u potpunosti kontroliše situaciju u zoni opština na jugu Srbije i prema Makedoniji

  • 16

Trenutno stanje bezbednosti u Srbiji je zadovoljavajuće i ne postoje indicije da će se u narednom periodu sukobi sa teritorije Makedonije preneti na teritoriju Srbije, zaključeno je danas na sednici Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

 

Biro je predložio Vladi Srbije da formira posebno telo koje će zajednički da koordinira akciju svih bezbednosnih struktura i snaga.

 

Posle sednice Biroa, kojom je predsedavao premijer Aleksandar Vučić, direktor VBA Petar Cvetković rekao je novinarima da će tim telom da rukovodi komadant Žandarmerije Goran Dragović.

 

Na sednici Biroa na kojoj su učestvovali i ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović razmatrana je situacija u Makedoniji i uticaj tog stanja na teritoriju Srbije i doneti su pomenuti predlozi kako bi se sprečilo prelivanje sukoba iz Makedonije na teritoriju Srbije.

 

Direktor policije Milorad Veljović rekao je da je trenutna situacija stabilna i da policija zajedno sa bezbednosnim službama u potpunosti kontroliše situaciju u zoni opština na jugu Srbije i prema Makedoniji.

 

Veljović je rekao da o zatvaranju granice iz bebzednosnih razloga isključivo odlučuju Vlada Srbije i Biro za koordinaciju službi bezbednosti.

 

On je naveo da je juče iz Makedonije u Srbiju ušlo oko 450 ljudi.

 

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • jovan

    10. maj 2015 | 17:24

    I dalje ne razumem zasto nam granice cuva Policija, a ne Vojska Srbije..

  • vidan

    10. maj 2015 | 17:14

    Bitno je da Srbija reaguje preventivno i da doznanje Albanskim ekstremistima da i ne pokušavaju da na jugu Srbije učine nešto slično onome što su uradili u Makedoniji.

  • ---.major. MILAN TEPIC R.S.K.

    10. maj 2015 | 16:27

    Srbija nije bezbedna dok u njoj na prvoj liniji zive nasi neprijatelji postoji velika opasnost za dio bujanovac, trnovac,presevo tu su se naoruzali sto bih se reklo do zuba samo cekaju mig zapada a mi malo da se uozbiljimo i da zbijemo redove da sutra nekazemo bili smo neobavjesteni.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA