LUKAŠENKO LUD ZA SRPSKOM VOJSKOM: Predsednik Belorusije ŽELI da njegovi SPECIJALCI budu kao GARDISTI VOJSKE SRBIJE!

- Dve zemlje će unaprediti bilateralnu saradnju u vojno-ekonomskoj i vojno-naučnoj oblasti, u oblasti vojnog obrazovanja, vojne medicine, obuke, itd - rekao je ministar odbrane Belorusije Andrej Ravkov

  • 14

Predstavnički dom skupštine Belorusije usvojio je nacrt zakona o ratifikaciji međuvladinog sporazuma o saradnji sa Srbijom u oblasti odbrane koji je potpisan u Minsku 18. marta ove godine.

- Prema njemu, dve zemlje će unaprediti bilateralnu saradnju u vojno-ekonomskoj i vojno-naučnoj oblasti, u oblasti vojnog obrazovanja, vojne medicine, obuke, itd - rekao je ministar odbrane Andrej Ravkov predstavljajući poslanicima nacrt zakona.

ZAVRŠIĆEŠ KAO MILOŠEVIĆ, GADAFI I SADAM! Rusi upozorili Lukašenka

U dokumentu se kaže da će dve strane sprovoditi zvanične posete i sastanke, razmenjivati iskustvo, učestvovati na konferencijama, simpozijumima i seminarima, razmenjivati potrebne informacije i dokumenta, organizovati naučne i tehnološke projekte i učestvovati u operacionalnim i borbenim aktivnostima obuke, navodi je beloruska novinska agencija Belta.

Sporazum takođe omogućava bilateralne aktivnosti u okviru međunarodne vojne saradnje i uspostavlja finansijske obaveze dve strane...

Ravkov je rekao poslanicima da se nedavno sastao s ministrom odbrane Srbije Bratislavom Gašićem u Moskvi da su razgovarali i o mogućnosti da Srbija šalje svoje vojnike na vojne studije u Belorusiju, kao i da je Aleksandar Lukašenko posebno oduševljen srpskom vojskom.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Анти Антифа

    14. maj 2015 | 08:19

    Поред Русије,једина истимски слободна земља у поробљеној Европи

  • MarkoPA

    14. maj 2015 | 12:32

    Bio sam u Belorusiji. Vrlo ozbiljna I uredjena zemlja. Ekonomija na voskom nivou, nezaposlenosti skoro I da nema, veliki izvoznik hrabe I lekova na azijsko trziste. Nafta, gas I metan maltene besplatni (kilogram metana 3,2 din) stan sa sve komunalijama 50-100e mesecno a prosek plate 400e. Sad kad dvoje rade, po 400e, a troskovi zovota smesni, moze se sasvim pristojno ziveti I bez EU. Sad ce mnogi reci a gde su ljudska prava, diktator I to, ali ja mislim da je osnovno ljudsko pravo, pravo na dostojanstven zivot.

  • GORKI

    14. maj 2015 | 08:43

    DABOME. ŠTO PRE...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA