DA LI SU SRBI BLIŽI RUSIJI ILI ZAPADU? Lavrov u Beogradu OPIPAVA PULS SRBIJE!

Poseta ministra spoljnih poslova Rusije nije slučajna baš u ovom periodu, kada je Srbija rastrzana između Moskve, Brisela i Vašingtona

  • 14

Sergej Lavrov, ministar spoljnih poslova Rusije u zvaničnoj je poseti Beogradu, a kako piše ruski Komersant, dolazak ministra se dešava u trenutku pojačane borbe za Srbiju između i Rusije i Zapada.

List podseća da je dogovor o poseti Lavrova postignut u telefonskom razgovoru s srpskim ministrom spoljnih poslova Ivicom Dačićem sredinom aprila, a da je tom telefonskom razgovoru prethodio susret premijera Aleksandra Vučića s američkim ambasadorom u Beogradu Majklom Kirbijem, koji mu je uručio poziv potpredsednika SAD Džozefa Bajdena da poseti Vašington.

Lavrov stigao u Beograd!

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Komersant navodi da Beograd nastavlja da se zvanično pridržava politike neutralnosti i da se u njegovim odnosima sa NATO dogodio "suštinski napredak".

U martu je Srbija potpisala sa alijansom individualni plan partnerstva, a u aprilu se priključila mehanizmu civilne zaštite EU, piše list.

Sve to, kao i poziv srpskom premijeru da poseti SAD, nije ostalo neprimećeno u Moskvi navodi dnevnik i dodaje da je nakon toga ruski premijer Dmitrij Medvedev pozvao Aleksandra Vučića da poseti Moskvu.

(Telegraf. rs / Izvor: Komersant)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milutin

    15. maj 2015 | 11:36

    E srbi pa šta vam je zar ste zaboravili šta vam amerika i alijansa napravila držite se rusije to je pravi put za srbiju i srbski narod.

  • Srb

    15. maj 2015 | 11:16

    Jasno je k'o dan,Zapad nas nezeli,a rusija se bori za nas

  • Анти Антифа

    15. maj 2015 | 10:33

    Србија је Русија

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA