Bošnjaci protiv odluke o rehabilitaciji Draže Mihailovića

Za Bošnjačko nacionalno veće odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji Draže Mihailovića skandalozna je, sramna i bez presedana

  • 67
Rehabilitacija, Draža Mihailović Foto: Milena Đorđević

Bošnjačko nacionalno veće je, na svojoj III redovnoj sednici, održanoj 15. maja 2015. godine, jednoglasno je usvojilo zaključak u kojem je izrazilo najoštriji protest protiv odluke o rehabilitaciji "vođe fašističko-četničkog pokreta u Srbiji" Draže Mihailovića.

Ovog momka koji je pljuvao ČETNIKE i PARTIZANE pratila bi cela Srbija! (VIDEO) (FOTO)

U zaključku se ističe da je za Bošnjačko nacionalno veće odluka Višeg suda u Beogradu o rehabilitaciji Draže Mihailovića skandalozna, sramna i bez presedana, kao i da je to je još jedan u nizu dokaza pokušaja prekrajanja istorije, negiranja i legalizacije planski počinjenih masovnih zločina, konstantne genocidne politike prema bošnjačkom narodu na ovim prostorima i ponovno rađanje fašizma u srcu Evrope.

REHABILITACIJA AĆIF-EFENDIJE: U Novom Pazaru spremaju odgovor na Dražu Mihailovića!

Bošnjačko nacionalno veće je zaključak dostavilo svim ambasadama u Republici Srbiji, kao i međunarodnim institucijama i ogranizacijama i od njih zatražilo osudu i hitnu reakciju, s obzirom da je ova odluka direktno suprotna antifašističkom i demokratskom opredeljenju Evropske Unije kojoj kao zemlja težimo.

EVO KAKO JE STRELJAN DRAŽA I KO GA JE OVERIO METKOM U ČELO: Ispovest oficira koji je vodio Čiču na streljanje ZAPALIĆE SRBIJU! (FOTO)

Zaključak o osudi rehabilitacije vođe četničkog pokreta Draže Mihailovića je dostavljen i predsedniku Republike Srbije, predsedniku Vlade Republike Srbije i ministrima u Vladi Republike Srbije, od kojih je zatraženo da se Bošnjacima hitno obezbedi neophodna pravna sigurnost, vladavina prava i jednokost pred zakonom, kao i da hitno i bez odlaganja utiču da se ova sramna odluka poništi.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    19. maj 2015 | 12:41

    НИСУ САМО МУСЛИМАНИ ПРОТИВ, ИМА И СРБА.

  • milovanović

    19. maj 2015 | 12:51

    Pa oni su i protiv Srbije,oni vole tursku tako da njihovo mišljenje nijednog Srbina ne interesuje!!

  • Bozulex

    19. maj 2015 | 12:52

    Nek oni gledaju svoja posla

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA