Nikolić: Prijateljstvo naroda Srbije i Kube je veće od političkih i ekonomskih interesa

Predsednik Srbije se zahvalio Kubi na principijelnoj podršci na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i Metohije

  • 1

Tomislav Nikolić, predsednik Srbije rekao je da je sudbina Srbije i Kube veoma slična i da dva dele istu strast prema slobodi i nezavisnosti.

- Građani Srbije vole kubanski narod i to mogu da vam prenesu svi ambasadori koji su boravili u Srbiji - naglasio je predsednik Nikolić i dodao da se prijateljstvo dva naroda ne bazira samo na ekonomskoj saradnji.

- Važno je da osnova bilateralnih odnosa bude iskreno prijateljstvo, a to je snažna osnova za ekonomsku saradnju - podvukao je predsednik.

Nikolić je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja dijaloga između Kube i SAD i nadu da će se razgovori nastaviti u interesu obe zemlje. On se zahvalio na principijelnoj podršci na nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti KiM.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

Tomislav Nikolić sa Kube donosi vakcinu za rak pluća?!

Predsednik Narodne skupštine narodne vlasti Esteban Las Ernandes je izrazio zadovoljstvo zato što je zvanična poseta na najvišem nivou usledila nakon punih 36 godina.

- Vaša poseta je još značajnija zbog ključnog momenta za Kubu. To potvrđuje istorijske veze dva naroda, prijateljstvo i razumevanje - naglasio je predsednik Narodne skupštine. On je dodao da kontinuitet bilateralnih odnosa ni u jednom trenutku nije bio narušen.

Ernandes je istakao i doprinos srpskog naroda borbi protiv fašizma, na koji se podsećamo sa ponosom povodom jubileja 70 godina pobede nad fašizmom.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Chicha.

    20. maj 2015 | 19:03

    Kubanci nešto ostali dužni EINiš,nekih sedam miliona dolara za rendgen aparate.Sad imaju vakcinu protiv napredovanja raka pluća,pa nek pomognu.kod njih košta jedan dolar po dozi.Ajd da nas sve zaštite.biće na ku...vdan.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA