DAČIĆ: Kriza u Makedoniji problem i za OEBS i za region

- Samo se kroz konstruktivan dijalog može prevazići kriza i to mora biti kontinuirani proces koji svi podržavaju - naveo je Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije

  • 0

Predsedavajući OEBS, šef srpske diplomatije Ivica Dačić izjavio je danas, posle razgovora sa specijalnim predstavnikom OEBS za zapadni Balkan, ambasadorom Žerarom Študmanom o Makedoniji, da se samo kroz konstruktivan dijalog, može prevazići kriza, saopštilo je večeras srpsko ministarstvo spoljnih poslova.

- Samo se kroz konstruktivan dijalog može prevazići kriza i to mora biti kontinuirani proces koji svi podržavaju - naveo je Dačić.

Dačić: Nemiri iz Makedonije mogu da se ponove, EU to mora da zna

Študman je obavestio Dačića o prošlonedeljnim razgovorima koje je u Skoplju imao sa predstavnicima vlade, političkih stranaka i NVO sektora, s akcentom na tekući proces pregovora među političarima, usmeren na prevazilaženje razlika i pronalaženje zajedničkog jezika.

Foto: Wikipedia / Kaihsu Tai Foto: Wikipedia / Kaihsu Tai

- U Skoplju se već odvija lokalni dijalog između četiri politička lidera, u prisustvu međunarodnih predstavnika, koji bi morao da se nastavi i održi. Iskustvo koje imamo nam govori da, kad svi udružimo snage, uporna potraga za rešenjem u okviru određenog formata na kraju daje rezultate - naveo je Dačić.

U saopštenju Ministarstva se dodaje da će OEBS pratiti situaciju u Makedoniji i da su spremni da pruže pomoć naporima usmerenim ka poboljšanju situacije.

(Telegraf.rs/ Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA