SRPSKA KRV JE SLOBINA DOBIT, NATO NE ŽELI SVAĐU SA SRBIMA: Ove poruke je slao ZAPAD Srbiji dok ju je UBIJAO bombama! (FOTO)

Sećate li se letaka koje su avioni NATO-a bacali umesto bombi, evo šta je pisalo na njima

  • 63

Tačno pre 16 godina počeli su vazdušni napadi NATO-a na Saveznu Republiku Jugoslaviju (SRJ) koji su trajali 11 nedelja i u njima je, prema procenama iz različitih izvora, poginulo između 1.200 i 4.000 ljudi. U toku ovih stravičnih napada Severnoatlanska alijansa pribegavala je raznim metodima, pa je tako s vremena na vreme bacala propagandni materijal u kom je pozivala Srbe da se predaju ili da zbace Slobodana Miloševića!

OVO JE NAJVEĆA DRŽAVNA TAJNA: Evo kako su SRBI napali NATO baze i UNIŠTILI IH tokom bombardovanja! (FOTO) (VIDEO)

Sećate li se letaka koje su avioni NATO-a bacali umesto bombi, evo šta je pisalo na njima:

"Ne dozvolite Miloševiću da vas napravi metom!"

Foto: psywarrior.com Foto: psywarrior.com

OVO SU NAJKRVAVIJI BROJEVI NATO BOMBARDOVANJA: Evo kako je NATO ubijao Srbe i srpsku decu! (FOTO)

Foto: psywarrior.com Foto: psywarrior.com

"Vaša krv, njihova dobit!"

Foto: psywarrior.com Foto: psywarrior.com

"Sinovi ne kovčezi!"

Foto: psywarrior.com Foto: psywarrior.com

"NATO ne želi svađu sa Srbima!"

SRBIJA OVO NE SME DA ZABORAVI: Evo kako je MILOSRDNI ANĐEO NATO-a ubijao Srbe i SRPSKU DECU! (UZNEMIRUJUĆI FOTO) (VIDEO)

Foto: psywarrior.com Foto: psywarrior.com

U bombardovanjima, koja su bez prekida trajala 78 dana, teško su oštećeni infrastruktura, privredni objekti, škole, zdravstvene ustanove, medijske kuće, spomenici kulture…

Napad na Srbiju, odnosno SRJ, izvršen je bez odobrenja Saveta bezbednosti UN, što je bio presedan. Naredbu je tadašnjem komandantu savezničkih snaga, američkom generalu Vesliju Klarku, izdao generalni sekretar NATO Havijer Solana.

Foto: psywarrior.com Foto: psywarrior.com

Klark je kasnije, u knjizi “Moderno ratovanje”, napisao da je planiranje vazdušne operacije NATO protiv SRJ “sredinom juna 1998. već uveliko bilo u toku” i da je završeno krajem avgusta te godine.

Foto: psywarrior.com Foto: psywarrior.com

SRJ je napadnuta kao navodni krivac za humanitarnu katastrofu na Kosovu i Metohiji (neposredni povod bili su događaji u Račku) i neuspeh pregovora o budućem statusu pokrajine koji su vođeni u Rambujeu i Parizu.

Foto: psywarrior.com Foto: psywarrior.com

Nakon što je Skupština Srbije potvrdila da ne prihvata odluku o stranim trupama na svojoj teritoriji i predložila da snage Ujedinjenih nacija nadgledaju mirovno rešenje sukoba na Kosovu, NATO je 24. marta 1999. u 19.45 časova započeo vazdušne udare krstarećim raketama i avijacijom, na više mesta u Srbiji i Crnoj Gori.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA