EVO KOLIKO JE HITLER POBIO SRBA: Ovo su KRVAVE BROJKE Drugog svetskog rata! (INFOGRAFIK) (VIDEO)

Ukupan broj žrtava u Drugom svetskom ratu iznosi 70 miliona, od tog broja najviše je stradalo Jevreja, Sovijeta, ali i Jugoslovena, a pročitajte koliko je tačno Srba izgubilo život

  • 84

Drugi svetski rat je najveće zlo koje se dogodilo od kada je čovečanstva i civilizacije kakvu poznajemo. Od njegovog završetka, 9. maja 1945. godine, kalkuliše se sa brojem žrtava, što civlilnih, što vojnih.

"Nastradali u Drugom svetskom ratu" je naziv filma - videa, u kome je detaljno prikazan broj žrtava, vojnih i civilnih, tokom rata. Krajnji bilans poginulih i ubijenih je neverovatan, čak 70 miliona ljudi stradalo je u krvavom ratu, što na frontovima, ali i u gradovima koji su bili bombardovani i koje su okupirali nacisti.

Kao što se zna veliki doprinos u sprečavanju Adolfa Hitlera da osvoji ceo svet, dala je i vojska tadašnje Jugoslavije.

U ime slobode stradalo je 500.000 vojnika, a pobijeno je preko milion civila! Što je najgore, pobijeni civili su se od strane Nemaca uglavnom vodili kao "koletarlna šteta", a poznato je koje su metode ubijanja civili koristili nacisti tokom rata.

DO SADA NEVIĐENI SNIMCI BOMBARDOVANJA: Evo kako je Hitler bombama TOTALNO UNIŠTIO Srbiju! (UZNEMIRUJUĆI VIDEO)

Foto: Wikipedia / No 5 Army Film & Photographic Unit, Midgley (Sgt) Foto: Wikipedia / No 5 Army Film & Photographic Unit, Midgley (Sgt)

Holokaust je odneo šest miliona Jevreja, a samo u logoru Aušvic ubijeno je milion njih.

Sovjetska vojska je najveće gubitke nanela Nemačkoj tokom Staljingradske bitke, tada je poginulo ukupno milion nacističkih vojnika, a ukupni broj žrtava zajedno sa civilima iznosi čak dva miliona.

Foto: Arhivska fotografija Foto: Arhivska fotografija

Fenomenalni interaktivni sajt u brojkama pogledajte ovde!

Drugi svetski rat je premašio je za dva do tri puta najveće sukobo od u istoriji civilizacije i kao takav je najveći ožiljak planete i čovečanstva.

Fenomenalni video sa svim detaljima o žrtvama Drugog svetskog rata možete pogledati ovde:

(M. P.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Carapan Gorane

    1. jun 2015 | 19:35

    Nerazumem sto u srbiji ne pocne da se prica ko je i gdeje ubijao srbe nisu bili samo nemci ! A italijanski siptarski bugarski madjarski i hrvatski fasisti se vrlo retko pominju i sav zlocin se pripisuje nemackoj kako se niko ne pita odakle nemackoj toliko vojnika da se u istom trenutku i sa tom tehnikom bori na toliko frontova !

  • Bones

    1. jun 2015 | 20:37

    Pa vise su Srba pobili Titovi partizani kad su dosli u Srbiju nego sto ih je Hitler pobio.

  • sudija

    24. jun 2015 | 11:15

    Srpski istoricari ne rade nista, nego primaju plate badava. Treba da istraze sve zlocine nad srpskim narodom kroz cijelu istoriju od turskog doba pa do poslednjeg rata u Bosni i Hrvatskoj i objave podatke o broju ubijenih Srba.To je genocid koji ni jedan drugi narod nije dozivio na planeti Zemlji.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA