SRBIJA IZGUBILA RAT OD HRVATA I EU: Ratni zločinac koji je u ime Tuđmana UBIJAO SRBE oslobođen iz srpskog zatvora!

Hrvatski državljanin Veljko Marić, osuđen u Srbiji za ratne zločine, pre sat vremena napustio je zatvor u Sremskoj Mitrovici i poslat u Hrvatsku

  • 38

Hrvatski državljanin Veljko Marić, osuđen u Srbiji za ratne zločine, pre sat vremena napustio je zatvor u Sremskoj Mitrovici i predat je hrvatskoj policiji!

Kako je "Blicu" rečeno u Apelacionom sudu u Beogradu doneto je rešenje prema kojem se odobrava transfer Marića Hrvatskoj, u kojoj će nastaviti da služi zatvorsku kaznu.

Hrvatski veteran Veljko Marić osuđen je u Srbiji na 12 godina zatvora zbog ratnog zločina protiv srpskih civila počinjen 1991. godine u selu Rastovac kod Grubišnog Polja.

Ovo je čovek zbog koga Srbija neće ući u EU! Bar tako tvrde Hrvati!

Marić je u pritvoru u Srbiji od 18. aprila 2010. kada je po nalogu srpskog Tužilaštva za ratne zločine uhapšen na graničnom prelazu s Bugarskom.

Foto: UBPVPDR Hrvatska Foto: UBPVPDR Hrvatska

Optužnica, koja je podignuta u avgustu 2009. godine Marića tereti da je ‘’kao pripadnik hrvatskih oružanih formacija - 77. samostalnog bataljona Grubišno Polje, prilikom akcije „čišćenja“ sela Rastovec 31. oktobra 1991. u uniformi i naoružan ušao u kuću porodice Sljepčević gde je u Petra Sljepčevića ispalio više hitaca iz automatske puške, u prisustvu njegove supruge Ane.

ZBOG OVOG RATNOG ZLOČINCA TUKU SE SRBI I HRVATI: Sve o čoveku koji je U IME TUĐMANA UBIJAO SRBE u Hrvatskoj! (FOTO) (VIDEO)

Upravo je ovaj slučaj bio povod za zahlađenje odnosa izmneđu Hrvatske i Srbije.

Zvanični Zagreb je u Briselu vršio pritisak da se Srbija primora da izmeni odredbe zakona po kome se Srbija proglasila nadležnom za procesuiranje ratnih zločina na prostoru cele bivše Jugoslavije.

Foto: Foter/Flickr/SalFalko, UBPVPDR Hrvatska Foto: Foter/Flickr/SalFalko, UBPVPDR Hrvatska

Hrvatski ministar pravosuđa Orsat Miljenić je ocenio da je izručenje Marića "dobar korak" koji će doprineti da odnosi Hrvatske i Srbije budu bolji.

SKANDALČINA! HRVATI UCENJUJU SRBE: Srbijo PUSTI našeg ratnog zločinca sa ROBIJE ili nema ništa od EU!

- Nakon što Marić stigne u Remetinac s njim će se postupati kao sa svakom osuđenom osobom. Nakon dijagnostike biti će upućen na izdržavanje kazne u jedan od hrvatskih zatvora - rekao je Miljenić u Saboru, dodajući da će Marić u Remetincu provesti dve ili tri sedmice.

Na pitanje može li Marić tražiti prevremeno puštanje iz zatvora, Miljenić je rekao: "Svaki osuđenik u skladu sa zakonom ima pravo da traži uslovni otpust. Bitno je da je njegov tretman sada kao kod bilo kojeg osuđenika u Hrvatskoj. Za sve je nadležan hrvatski sud koji će postupati dalje".

(Telegraf.rs / Izvor: Blic)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA