VUČIĆ U AMERICI: Srbija pravi malo čudo od svoje ekonomije!

- Mi smo do sada uspeli veoma velikom disciplinom da pod i te kako dobrom kontrolom čuvamo srpsku kasu, srpske javne finansije i verujem da ćemo imati snage da sa tim nastavimo i u budućnosti - kaže premijer Srbije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je sa savetnicom američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Suzan Rajs razgovarao i o srpskoj ekonomiji.

On je rekao da Srbija, što se ekonomije tiče, ima svuda, pre svega na Zapadu, veliko poštovanje zbog načina na koji je uspela da spusti fiskalni deficit.

- Ako budemo uspeli da se izborimo da u vreme sprovođena mera fiskalne konsolidacije obezbedimo i pozitivni ekonomski rast, a mislim da smo na dobrom putu, to će biti pravo malo čudo za našu zemlju jer će nam u naredne dve, tri godine obezbediti veliki rast - rekao je premijer novinarima posle susreta sa Rajsovom.

Vučić je naveo da je fiskalni deficit Srbije na dan 2. ili 3. jun 1,6 odsto, što je na nivou prvih šest zemalja Evropske unije.

Foto: Printskrin RTS Foto: Printskrin RTS

- Mi smo do sada uspeli veoma velikom disciplinom da pod i te kako dobrom kontrolom čuvamo srpsku kasu, srpske javne finansije i verujem da ćemo imati snage da sa tim nastavimo i u budućnosti - rekao je Vučić.

On je još dodao da je zajedno sa ministrom finansija Dušanom Vujovićem na sastanku sa Rajsovom predstavio sve što je Srbija postigla na političkom i ekonomskom planu.

- Mislim da su naši domaćini zadovoljni političkom stabilnošću u celom regionu, na koju je Srbija imala dosta uticaja, a veoma poštuju i ekonomske reforme koje se Srbija povela i zato sam zadovoljan što smo imali priliku da te rezultate još jednom iznesemo - zaključio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Čudo

    4. jun 2015 | 11:36

    Sa uvećanim dugom za osam milijardi. Hajde da se malo lažemo.

  • šole

    4. jun 2015 | 09:12

    Šta čudo, čudovište pravi

  • Vladimir Grobar

    4. jun 2015 | 09:06

    To ekonomsko cudo cese manifestovati tako sto ce biti uhapseno 40 policajaca koji ce biti skinuti sa budzeta.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA