Vučić: Srbija danas govori šta misli i čini to što govori!

- Ono što smo rekli i obećali, to smo i ispunili. Neću da govorim nešto što neću ispuniti, nisam rekao da ćemo priznati nezavisnost Kosova, ali sam obećao da ćemo rešiti slučaj Bitići i videćete da li ispunjavamo obećanja - rekao je premijer Srbije

  • 88

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, na predavanju na Džon Hopkins univerzitetu u Vašingtonu izneo je stav da je Srbija veoma pouzdan partner Zapada.

- Srbija danas govori ono što misli, čini ono što govori, to je razlika između sadašnje Srbije i one iz prošlosti i stoga je pouzdan partner - izjavio je premijer Aleksandar Vučić i dodao: - Ono što smo rekli i obećali, to smo i ispunili. Neću da govorim nešto što neću ispuniti, nisam rekao da ćemo priznati nezavisnost Kosova, ali sam obećao da ćemo rešiti slučaj Bitići i videćete da li ispunjavamo obećanja - rekao je Vučić.

- Govorimo ono što mislimo i činimo ono što i govorimo - rekao je premijer. Prema njegovim rečima, to je razlika između Srbije danas i Srbije u prošlosti.

On je rekao i da je uprkos teškoćama do sada dosta postignuto u dijalogu Beograd i Prištine.

Foto: Promo Foto: Promo

- Mislim da smo dosta postigli u dijalogu bez obzira na strašne poplave koje smo imali prošle godine i na izbornu kampanju u Prištini - rekao je Vučić.

AMERI CARSKI DOČEKALI SRPSKOG PREMIJERA: Ova MOĆNA MAŠINA vozila je Vučića po Vašingtonu! (FOTO)

On je naveo da je postignut sporazum o pravosuđu kao plan implementacije tog sporazuma, rešena pitanja civilne zaštite, opštinskih budžeta, a u toku je proces otvaranja dva prelaza na administrativnoj liniji u skladu sa sporazumom o integrisanom upravljanju prelazima.

- Takođe smo uticali na kosovske Srbe da se vrate ponovo u kosovske institucije. Nismo daleko ni od postizanja dogovora o osiguranju, a nadam se da ćemo moći da napravimo veliki napredak po pitanju ZSO - rekao je premijer Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ĆupričaninSWE

    5. jun 2015 | 09:29

    Hahaha, pa mi smo poslušnici. Niko od zvaničnih političara ne sme ni da pomisli da misli... Za to je zadužen Brisel, Berlin i Vašington.

  • PAAAAA

    5. jun 2015 | 10:47

    Sve ćeš ti da ispuniš dok potpuno ne razvališ Srbiju.

  • Sajo

    5. jun 2015 | 11:32

    Zelim u to da verujem, ali da jos malo razmislim, dotle ja odoh u Sarimsakli, Turska. Poz.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA