AMERIKA KRITIKOVALA EVROPU ZBOG SRBIJE: Evo šta je Vašington poručio Briselu

Tokom susreta srpskog premijera sa američkim zvaničnicima vladala je "pozitivna atmosfera". Uglavnom je kritikovana Evropska unija zato što nije dovoljno učinila za Srbiju, a izražena je i zabrinutost da se Srbija "ne ispusti" zbog neosetljivosti i spore administracije EU

  • 7

Američki zvaničnici su na sastancima sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem, tokom njegove zvanične posete SAD, kritikovali su Evropsku uniju jer nije dovoljno uradila za Srbiju, prenose srpski mediji, pozivajući se na reči članova delegacije predsednika Vlade Srbije.

Oni su rekli da se na sastancima dosta govorilo o gasnoj diverzifikaciji i načinima na koje Amerika može da pomogne Srbiji da nadomesti količine koje nedostaju. Takođe, listu je potvrđena namera Vlade Srbije da smanji zavisnost od ruskog gasa i okrene se američkim gasnim projektima. 

Oni napominju da je tokom susreta Vučića sa američkim zvaničnicima vladala "pozitivna atmosfera". Uglavnom su kritikovali Evropsku uniju što nije dovoljno uradila za Srbiju. Izražavali su zabrinutost da nas ne ispuste zbog neosetljivosti i sporosti EU administracije.

Vučić: Srbija danas govori šta misli i čini to što govori!

Foto: Printskrin RTS Foto: Printskrin RTS

Američki senator Džon Mekejn, za kojeg smo pretpostavljali da će biti najekstremniji, ostao je sa Aleksandrom Vučićem na sastanku dvadesetak minuta duže, poveo ga van svakog protokola u obilazak Kapitol hila i rekao da će doći u Srbiju u avgustu.

Američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi nam je rekao da se to nije dogodilo u istoriji Kapitol hila,  tvrde sagovornici  iz delegacije premijera Vučića.

(Telegraf.rs / Fonet)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milorad

    5. jun 2015 | 11:27

    Vuk dlaku mjenja a cud nikada,USA i DFR(njemacka).

  • Red zmaja

    5. jun 2015 | 11:43

    Vule bravo ali iskreno, treba nam zapad. Svi velicaju istok a voze kola i oblace se kao na zapadu.

  • RS

    5. jun 2015 | 18:56

    Ovu u eu su se toliko potresli. Evo vec su sve poceli da rade u nasu korist. Mislim da treba da radimo sto je dobro za nas,ali ne treba uvelicavati neke dogadjaje jer nece nama ameri pomoci nikada. Mi smo pravoslavci i to je dovoljno za njih.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA