Dačić: Do kraja godine neće biti izbora!

Potpredsednik Vlade Srbije rekao je da njega zanimaju samo komentari i odnosi sa premijerom Aleksandrom Vučićem i da je samo sa njim pravio vladajuću koaliciju

  • 4

Ivica Dačić, potpredsednik vlade i ministar spoljnih poslova,  smatra da neće biti izbora do kraja godine i da je dogovor o ulasku u vladu pravio sa premijerom Aleksadrom Vučićem, zbog čega ga ne interesuju kritike koje dolaze sa strane.

Dačić je reako da nije čuo da postoje problemi u odnosima između predsednika Tomislava Nikolića i premijera Vučića

Minstar je dodao da može da se desi da predsednik ima svoje stavove, ali i naznačio da je u Vladi čiji je premijer Vučić, sa kojim razgovara o svim potezima. Govoreći o odnosima sa predsednikom Nikolićem, šef srpske diplomatije je rekao da poštuje predsednika i da mu nije okrenuo leđa, niti da pokušava ga ruši, ali da mu je bliža politika premijera Vučića, jer imaju iste strateške ciljeve.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić Foto: Tanjug/Zoran Žestić

Dačić je naveo da nikada niko nije nagovestio mogućnost da će priznanje Kosova biti uslov za prijem u EU.

Vučić: Srbija danas govori šta misli i čini to što govori!

On je rekao da nije pročitao platformu o Kosovu predsednika Nikolića, zato što je još nije dobio, ali je istakao da bi svaki prekid Briselskog sporazuma i politike koju vodi premijer Vučić po pitanju Kosova bio loš za Srbiju.

- Ono što ja mislim da je sigurno to je da povratka nazad nema. Briselski sporazum i dogovori koje smo tamo postigli su zajednički, i Vlade Srbije i predsednika - naveo je Dačić.

Na pitanja o vanrednim izborima ili rekonstrukciji vlade, Dačić je ukazao da "SPS nije potrebna SNS za većinu u parlamentu", a na konstataciju da je "tih" kada se iz redova naprednjaka čuju kritike na njegov ili račun drugih funkcionera socijalista, rekao da nije tih i da je dovoljno inteligentan da ne reaguje kada ga "svaki komarac ujede".

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

On je dodao da njega zanimaju samo komentari i odnosi sa Vučićem i da nije ni sa kim nego sa liderom naprednjaka pravio koaliciju.

Na pitanje da li bi SPS samostalno izašla iz vlade, Dačić je odgovorio:

- Nisam video neki tim koji svojom voljom izlazi iz prve lige.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA