EKSKLUZIVNO: Evropa otvara poglavlja sa Srbijom! Kosovo ostaje USLOV. Evo ko traži da Srbe HITNO prime u EU!

Predsednik Italije uputio je zvanično pismo predsedniku Evropkse komisije u kome izričito zahteva da se otvore poglavlja u pregovorima Srbije i EU, jer je kako navodi zvanični Beograd uradio i više nego što se od njega očekuje

  • 48

U Evropsoj uniji tačnije u Evropskoj komisiji pokrenuta je inicijativa da se konačno otvore prva pogavlja u pregovorima između Srbije i EU, a ona je lično stigla iz Italije u kancelariju Žan-Klod Junkera, saznaje Telegraf.rs!

Na sto predsednika Evropkse komisije Žan-Klod Junkera stigao je zvanični zahtev republike Italije da se ODMAH otvore prva poglavlja u pregovorima Srbije i EU, a ovu inicijativu lično je pokrenuo i napisao predsednik Italije Serđo Matarela.

HRVATI UDARILI NOVI ŠAMAR SRBIMA: Evo koje USLOVE Zagreba Srbija MORA da ispuni ili NEĆE NIKADA ući u EU!

Kako saznaje naš portal iz izvora bliskih EU i italijanskih diplomatskih krugova, predsednik Italije Matarela je odmah nakon završetka zvanične posete Beogradu, kada se sastao sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem i premijerom Aleksandrom Vučićem, napisao ovu inicijativu koju je poslao lično Junkeru.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Većina Srba hoće u EU, ali ne po cenu priznavanja Kosova

- Predsednik Italije uputio je zvanično pismo predsedniku Evropkse komisije u kome izričito zahteva da se otvore poglavlja u pregovorima Srbije i EU, jer je kako navodi zvanični Beograd uradio i više nego što se od njega očekuje i nema potrebe da se ova stvar dalje oteže - kaže za Telegraf.rs jedan od visokih zvaničnika EU.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Podsetimo predsednik Italije je tokom posete Beogradu naglasio da njegova zemlja podržava stav da što pre treba otvoriti prva poglavlja u pregovorima između Srbije i Evropske unije jer je to u interesu stabilnosti Zapadnog Balkana.

- Važno je da vaša zemlja što pre postane članica EU, jer je to značajno i za vas i za Evropu - rekao je tada Matarela i dodao da veoma ceni reforme koje sprovodi naša vlada, a njegova zemlja nastaviće da stimuliše svoje privrednike da u narednim mesecima još više ulažu u Srbiji.

Foto: Tanjug/Tanja Valič Foto: Tanjug/Tanja Valič

Prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić poručio je da je članstvo u EU ključno strateško opredeljenje Srbije, da je vlada tome u potpunosti posvećena, ali i da je Srbija spremna da nastavi ekonomske reforme.

- Otvraranje pregovora sa EU je istorijska šansa i to je naše ključno strateško opredeljenje. Cilj vlade je da na tom planu završimo sve do 2018. godine kako bi Srbija od 2020. mogla da postane članica EU - rekao je Dačić učesnicima Ekonomskog foruma u Beogradu.

Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović Foto: Tanjug/AP/Darko Vojinović

On je naglasio da Srbija od EU ne očekuje popustanje po pitanju kriterijuma i istakao da je regionalna saradnja i politika pomirenja visoko među spoljno-politickim prioritetima.

- Interes svih nas u regionu jeste sprovodenje uspešnih reformi i stvaranje efikasnijih ekonomskih sistema za podizanje standarda građana. Međutim, potrebna nam je pomoć EU u infrastrukturnim projektima da bi region bio što atraktivniji i povezaniji - rekao Dačić.

Ipak, kako saznajemo i dalje na snazi ostaje Nemački uslov - Kosovo i Metohija!

(D. Zlojutro)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Савица

    10. jun 2015 | 09:42

    ДАЈТЕ ПРВО РЕФЕРЕНДУМ О. Е. У. ПА ОНДА ПРЕГОВАРАЈТЕ. ШТА АКО НА КРАЈУ НАРОД КАЖЕ НЕ?

  • Milorad

    10. jun 2015 | 09:44

    Srbija treba postaviti uslov evropskoj uniji o vracanju kosova u sastav srbije,kosovo je fizicki oteto od strane evrope i SAD,sa svim kompenzacijama od tog perioda na esene stete srbiji,ostaviti politicka i ekonomska prava za suradnju sa svetom na licnom odlucivanju,sve ostalo nije vredno ujedinjenja,takodje dozvoliti rusiji da vojno prisustvuje u srbiji i srpskoj kao i nato,to moze dovesti do balansa i prosperiteta u srbiji.

  • Алексей Паламудов™

    10. jun 2015 | 09:47

    Sve je to lepo ali gos'n Matarela se pita koliko i mi. Muter Merkele je šefica...sve ostalo, luk i voda...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA