Vučić: Srbija odlučuje da li ću otići u Srebrenicu ili ne!

- Išao ili ne u Srebrenicu, to će biti odluka Srbije, a ne odluka SAD, Velike Britanije, Ruske Federacije ili bilo koga drugog - rekao je srpski premijer

  • 20

Aleksandar Vučić, predsednik Vlade Srbije, rekao je da još nije dobio nikakve zvanične informacije u vezi sa rezolucijom o Srebrenici i da će odluku o tome da li će otići na obeležavanje dvadesetogišnjice Srebrenice doneti Srbija, a ne druge države.

- Išao ili ne u Srebrenicu, to će biti odluka Srbije, a ne odluka SAD, Velike Britanije, Ruske Federacije ili bilo koga drugog - naveo je premijer.

predsednik Vlade je, upitan da li je najava rezolucije deo pritiska da neko od zvaničnika Srbije ode u Srebrenicu, rekao da na njega niko ne može da vrši pritisak. Njegov odlazak ili neodlazak u Srebrenicu zavisi od bezbroj faktora, kazao je premijer i dodao da mediji treba da pokažu malo strpljenja po tom pitanju jer to nisu lake odluke.

Vučić: Trošimo 890 miliona evra za odmor u inostranstvu!

- Da me pitate zašto neki pišu nacrt rezolucije, a da Srbija sa tim nije upoznata, moram da kažem da to ne razumem, da mi nije jasno zašto to rade i da ne shvatam šta je krajnji cilj - rekao je Vučić.

Na pitanje, da li će, ako se rezolucija nađe pred Savetom bezbednosti, Srbija tražiti zaštitu od Rusije da stavi veto, Vučić je rekao da ne može ništa da kaže, jer nije video tekst rezolucije.

-To mogu da vam komentarišem tek kad budem video tekst rezolucije, ako je loš tekst mi ćemo glasati protiv, a ako je dobar bićemo za, ali moram da vidim tekst - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORKI

    12. jun 2015 | 17:53

    NE. NIKAKO. LUKAVA IGRA. AKO JE TAKO NEKA MUSLIMANI IZVOLE I ZAJEDNIČKI SA SRBIMA OBIDJU SVA MASOVNA GROBLJA I KLEKNU PRED SENIMA. TO BI SMIRILO STRASTI. JEDNOSTRANA ZAPADNA PODVALA KRIVI OPET SRPSKU STRANU I NASILNO ŽELE DA OPERU SEBE OD SVOG ZLOČINAČKOG UČEŠĆA U ZAVADI NARODA.

  • Carlos

    12. jun 2015 | 16:45

    Ja samo znam da ako se ne dozovemo pameti vrlo brzo i ne prestanemo da se delimo, na Zvezdu i Partizan, na cetnike i partizane, na beogradjane i ostale, na evropejce i rusofile i ako ne prestanemo da se trujemo farmama, parovima, velikom bracom i ostalim budalastinama, da ce vrlo gusto da nam bude. Samo lud i slep ne vidi da se krug polako zatvara.SRBI dozovite se pameti vec jednom.

  • ПАМТИМ

    12. jun 2015 | 19:21

    Свака жртва је ЖРТВА!Жртве са којима се манипулише су злоупотрељене.Злоупотребе су за осуду.Кад се Сребреница очисти од шпекулација и сазна ИСТИНА.Само је истина за ПОШТОВАЊЕ!Злоупотребе штете жртвама!Права жртва нема ни националност ,ни веру, ни боју ,то је људско биће ,док не постане предмет манипулације.Манипулације се осуђују а не поштују!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA