VUČIĆ: 2016. će biti godina REFORMI!

Srbija, rekao je Vučić, želi da od Švajcarske nauči o dualnom sistemu obrazovanja, koji je jedan od uzroka i razloga zašto je Švajcarska toliko uspešna

  • 0

Prema rečima premijera Aleksandra Vučića, naredna godina će za Srbiju biti godina reformi, što će pripremiti teren za još bolju budućnost svih njenih građana.

VUČIĆ NA POSLOVNOM FORUMU U CIRIHU: Neka se Srbija uzdigne!

Vučić je ovo izjavio u Cirihu, nakon Poslovnog foruma u organizaciji Privredne komore Švajcarska - Centralna Evropa. To će, poručio je, biti i godina reforme obrazovnog i zdravstvenog sistema u Srbiji.

DA LI JE OVO REALNO: Detetu od 16 meseci napisali da može da putuje samo?!?

Srbija, rekao je Vučić, želi da od Švajcarske nauči o dualnom sistemu obrazovanja, koji je jedan od uzroka i razloga zašto je Švajcarska toliko uspešna.

Foto: Tanjug/AP Foto: Tanjug/AP

"To mnogi kod nas unapred kritikuju", naveo je premijer.

Govoreći o Poslovnom forumu, premijer je novinarima rekao da najrečitije govori podatak da je ove godine tom skupu prisustvovalo tri puta više kompanija nego pre pet godina, kada je skup organizovao tadašnji srpski premijer.

To, kako je rekao, dovoljno govori o drugačijoj poziciji Srbije u svetu, regionu i Evropi.

"Mislim da politička stabilnost privlači ljude da dođu u Srbiju, ali i ugovori o slobodnoj trgovini sa zemljama EU, regiona, Turskom, Belorusijom, Rusijom i Kazahstanom. To je tržište od gotovo milijardu stanovnika", rekao je Vučić.

Prednost Srbije je dobro obučena radna snaga, stručni mladi inženjeri pre svega i zato sve veći broj švajcarskih kompanija pokazuje interes da dođe u Srbiju.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA