OVO ŠTO SU URADILI AMERI MOGU I SRBI: Evo kako da Srbija iskoristi bodljikavu žicu na granici s Mađarskom! (VIDEO)

Zidovi razdvajaju ljude, ali kada su već tu, mogu da se poruše, kao onaj u Berlinu 1989. godine, ili da se iskoriste u neku drugu, pametniju namenu, dok se ne poruše

  • 0

Najave Mađarskog predsednika, Viktora Orbana, da će podići zid na granici ka Srbiji, kako bi sprečio ulazak migranata u Mađarsku, dovela je do burnih reakcija u Briselu, negodovanja i protivljenja ovom poduhvatu.

Reagovao je i Aleksandar Vučić, srpski premijer, koji je rekao da će zamoliti mađarskog predsednika da odustane od ove ideje, jer ni Srbija neće podizati zidove ka susedima.

Zidovi razdvajaju ljude, to je poznato kroz istoriju, dobar primer je nekadašnji Berlinski zid, simbol Hladnog rata, koji je 1989. srušen, a Nemačka se nakon tog događaja ujedinila.

VUČIĆ PORUČIO ALBANCIMA I EVROPI: Srbija neće dozvoliti ponižavanje naroda! (FOTO)

Međutim, zid ili bolje reći ograda od hiljadu kilometara između Sjedinjenih Američkih Država i Meksika koristi se i za druge namene, a ne samo kao štiti od ilegalnih migranata iz Južne Amerike.

Na plaži u Kaliforniji, tačnije na mestu gde se nalazi zid između Kalifornije i Meksika, grupa mladića igrala je odbojku. Oni su prebacivali loptu preko ogromnog zida, dok su ih snimale sigurnosne kamere i nadletao policijski helikopter.

Vučić: Tražiću i moliću Orbana da ne podiže zid!

Da zidovi nisu pravo rešenje za sprečavanje ljudi da se kreću, upravo je ovaj gigantski u SAD dobar primer, jer su utrošene milijarde dolara, a pritom nije značajno umanjen priliv ilegalnih migranata.  Ali broj poginulih u pokušaju da preskoče zid od četiri metara visine u prethodnih 13 godina iznosi 5.000.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA