VUČIĆ PRED OČIMA EVROPE ODBRUSIO ALBANCIMA: Mustafa, nema šanse da prihvatim tvoje USLOVE! Ne dam Gazivode!

- Ono što je važno i, kao što sam rekao, potrudićemo se da uradimo najbolje za zemlju i naše interese i verujem da može biti prvih konkretnih rezultata u nekom od narednih susreta - rekao je premijer Srbije

  • 44

Teška atmosfera i velika neslaganja o suštinskim pitanjima između predstavnika Srbije i tzv. Republike Kosovo obeležili su dijalog u Briselu, a premijer Srbije Aleksandar Vučić i šef srpske diplomatija Ivica Dačić nisu želeli ni da razgovaraju o mogućnosti da jezero Gazivode pripadnu Albancima!

Predsednik Vlade Srbije u jednom momentu oštro je poručio premijeru Kosova da nema šanse da prihavti njegove uslove!

VUČIĆ PORUČIO ALBANCIMA I EVROPI: Srbija neće dozvoliti ponižavanje naroda! (FOTO)

Premijer Aleksandar Vučić je istakao da postoji neslaganje oko mnogih stvari, ali da je tokom današnjih razgovora postignut određeni napredak kada je reč o Zajednici srpskih opština.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

Kada je reč o ostalim temama, Vučić je rekao da je bilo reči o pokušaju Prištine da preuzme celokupnu imovinu. Kako kaže, oni smatraju da je to najbolji način da se reši pitanje imovine.

- Onda su neki počeli da nam drže politička predavanja kako smo i šta izgubili devedesetih - naveo je premijer i istakao da nije siguran da je bilo ozbiljnog napretka.

Kada je reč o telekomunikacijama, Vučić je rekao da ima napretka, ali da "uvek imamo slične probleme", kao i da srpska strana radi na tome da Srbi nemaju nikakve pozivne brojeve i da imaju istu tarifu kao ranije.

Foto: Vlada Srbije Foto: Vlada Srbije

- Tražimo da se sve simultano uradi da bi naši ljudi mogli da dobiju pravo da pozivaju bilo koga u centralnoj Srbiji ili iz centralne Srbije njih da pozivaju sa istom tarifom kao i do sada, da se tu ništa ne promeni, a oni traže dodatnih tri ili šest meseci da vide li će njihovi operateri to da dozvole ili ne - rekao je premijer i dodao da mi, sa naše strane, tražimo odmah dozvolu za srpskog operatera.

Govoreći o mostu u Kosovskoj Mitrovici, Vučić je rekao da Albanci insistiraju, iako imaju dva mosta, da i to bude most sa punim saobraćajem za automobile, kamione i autobuse.

Kako je rekao, Beograd insistira – u skladu sa Briselskim sporazumom, po kome Srbi imaju pravo na urbano i ruralno planiranje – da to bude pešačka zona, da se ne zaustavlja kretanje.

Aleksandar Vučić je rekao da su stavovi obe strane iskristalisani, pa su u nekim pitanjima bliže dogovoru, a u nekim veoma daleko. Kada je reč o ZSO, premijer je rekao da je dogovor da se ne govori o detaljima jer će naredne nedelje, najverovatnije u ponedeljak, razgovori biti nastavljeni.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Nadam se da ćemo moći da postignemo dogovor, ali to ne zavisi od naše strane, ima još mnogo pitanja koja moraju da budu rešena - objasnio je premijer.

Naveo je da je pokrenut dijalog o najvažnijim pitanjima i da je razjašnjeno oko čega se sve dve strane ne slažu.

Premijer je objasnio da u Briselu može da prihvati samo ono što nije protivno i što je u interesu našeg naroda. Naveo je da mora da sagledava celinu interesa našeg naroda, ali da to nije lako i ne može da prihvati određene dogovore samo zbog otvaranja poglavlja.

Poručio je da se traži najbolje rešenje za naše ljude na KiM i da se ubrzava dinamika susreta i iznalaženja tema.

- Ono što je važno i, kao što sam rekao, potrudićemo se da uradimo najbolje za zemlju i naše interese i verujem da može biti prvih konkretnih rezultata u nekom od narednih susreta - rekao je Vučić.

(Telegraf.rs / Izvor: RTS)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ✩ Daimonion ✩

    24. jun 2015 | 11:02

    Jedine novine koje napišu "tzv republika Kosovo" Svaka vam čast redakcijo, a ne ko neki Bljic I Blj92 koji umeju da pišu..

  • Putko Vladimirovič

    24. jun 2015 | 11:55

    Да то је тачно. Газиводе се налази на територији АП Косово и Метохија. А АП Косово и Метохија се налазе на територији Србије.

  • Dejan

    24. jun 2015 | 10:53

    E svaka mu cast...a uuu strasnooo?!!!!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA