ZAUSTAVITE INTERNET: Banana država za koju NIKO, NIKADA nije čuo priznala Kosovo!

Kosovski ministar spoljnih poslova naveo je da je državnost Kosova priznala mala ostrvska država Nijue koja se nalazi u Pacifiku

  • 15

Kosovski ministar spoljnih poslova Hašim Tači objavio je da je još jedna država priznala nezavisnost Kosova, piše Koha.net.

Prema navodima prištinskog medija, Tači je naveo da je državnost Kosova priznala mala ostrvska država Nijue koja se nalazi u Pacifiku.

Ostrvo ima teritoriju od 260 kvadratnih kilometara i 1.190 stanovnika, a godišnji BDP iznosi deset miliona dolara.

- Prošle noći sam dobio usmeno priznanje od Landa Talagija, premijera i ministra spoljnih poslova Nijuea, uz želju da naše dve države uspostave diplomatske odnose - naveo je Tači.

Nijue, polinežansko ostrvo u južnom delu Tihog okeana ima status samoupravne teritorije u zajednici sa Novim Zelandok, koji u nadležnosti ima samo spoljne poslove i odbranu.

Privreda te “države“ se zasniva na proizvodnji kopre i banana, međunarodnoj pomoći, a pretpostavlja se da se na ostrvu nalaze bogata nalazišta uranijuma.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • GORAN.SRB

    24. jun 2015 | 18:12

    Guraju nos svuda ovi sipci.. kad tad to je srpska zemlja.... a vi tempom preko brda i doline i u albaniju. Vasoj sigurnoj kuci.. i nelazi te vise postajete sve providni

  • Kell

    24. jun 2015 | 14:52

    Banana država a imaju veći BDP od nas...

  • Kiki

    24. jun 2015 | 13:19

    Haha

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA