VEROVALI ILI NE DEČIJA MOKRAĆA JE SPASILA TITU ŽIVOT: Evo kako je beba na BIZARAN NAČIN izvukla Broza!

Doživotni predsednik SFRJ i lider Komunističke partije Jugoslavije Josip Broz Tito pet godina pre početka Drugog svetskog rata gledao je smrti u oči, ali ga je od nje spasila bizarna situacija kada se beba pomokrila po njemu

  • 23

Doživotni predsednik SFRJ i lider Komunističke partije Jugoslavije Josip Broz Tito pet godina pre početka Drugog svetskog rata gledao je smrti u oči, ali ga je od nje spasila bizarna situacija, jer ga je umokrila beba i na taj način spasila od policajaca koji su ga tražili!

Kao istaknuti komunista Josip Broz Tito nalazio se na poternici za hapšenje i likvidaciju u Kraljevini Jugoslaviji, a najbliži hapšenju bio je 1934. godine u Mariboru, kada ga je od lisica na rukama spasila jedna beba.

TITO JE UKRAO ZLATO OD HITLERA I ČUVAO GA U SVOM TREZORU: Evo kako je BLAGO TREĆEG RAJHA završilo u Srbiji!

Naime zbog progona komunista Tito je krenuo vozom preko Beča u Sovjetski Savez, a u Mariboru u kupeu njegovog brzog voza ušla je policija i počela da legitimiše putnike.

Foto: Profimedia/Corbis Foto: Profimedia/Corbis

Prema tvrdnjama istoričara, tada se dogodila jedna mnogo komična situacija koja je spasila maršala.

OVO JE NAJKRVAVIJE MESTO U JUGOSLAVIJI: Ušli smo u PETROVU RUPU, tu je Tito ubijao "svoje partizane" i klao ih kašikom! (FOTO)

Sa Brozom se u kupeu vozila žena - austrijanka sa malim detetom, a kada su policajci ušli u njihov vagon i tražili im papire žena je zamolila Tita da joj pridrži dete. Maršal je tada putovao pod lažnim imenom češkog inženjera Tomaneka sa ne baš najbolje falsifikovanim pasošem.

U trenutku kada je Tito predao putne isprave policajcu beba koju je držao u rukama se pomokrila na njega, što je jako nasmejalo policajce koji nisu ni pogledali njegove isprave već su mu ih samo vratili i izašli iz kupea.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mare

    28. jun 2015 | 16:08

    E bebo, bebo, sunce li ti poljubim dečije. Baš nađe kad ćeš da se upiškiš.

  • Еуклид

    28. jun 2015 | 16:12

    Ма да. Лице са потернице коју нико није препознао, и приче за децу.

  • Sale

    28. jun 2015 | 19:20

    On je uništio srbiju !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA