VUČIĆ: Oni bi da nam uzmu Gazivode i to uz naš potpis

- Nisam želeo da pristanem na stolicu za Kosovo u UN, nisam želeo da pristanem na policijski region nad sedam opština nego četiri opštine, da bi policija u srpskim opštinama bila srpska - rekao je premijer Srbije

  • 7

Premijer Srbije Aleksandar Vučić poručio je danas da neće pristati na to da sve ono u šta je Srbija ulagala postane imovina Albanaca, što oni, kako tvrdi, pokušavaju da proguraju.

VUČIĆ: Zadatak Beograda je da omogući Srbima da ostanu na Kosovu!

Kako je rekao, on na to ne želi i neće da pristane.

- Nemam prava na to da pristanem, i ne mogu, i neću da pristanem, i ne postoji ta stvar na kugli zemaljskoj koja može na to da me natera - rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije, dan posle dijaloga u Briselu, pa dodao:

- Kao što su nam uzimali od Trepče, od Skijališta u Štrpcu i u svemu drugom, tako bi sad hteli uz naš potpis da nam odu Gazivode i kompletna mreža dalekovoda - rekao je Vučić.

On je upitao kakve veze imaju dalekovodi u Lešku sa bilo čim na KiM navodeći da su oni vezani za Kraljevo i za Elektrošumadiju da to nikakve veze nema sa Albancima, Turcima i njihovom imovinom.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- O svemu drugom možete da razgovarate, ali da mi predamo sve i da kažemo, evo vam sve...kažu Turci, pre tri dana, pa mi kada smo to kupovali, mi smo i to kupili, ma nemoj, ajde nemojte da izmišljate i nemojte da lažete, niste sanjali da kročite na sever Kosova, sad lažete da ste to kupili kad ste kupovali od Prištine i pričate nam bajke... - rekao je Vučić.

Kako je istakao, on to neće prihvatiti poručivši da moraju da pronađu nekog drugog ko će to da prihvati.

- I vrlo sam jasan po tom pitanju, to sam rekao i u Briselu. Nadam se napretku, završetku važnih stvari, to je uslov za naše evropske integracije, a onim drugim usijanim glavama koji bi uvek da pronađu razlog protiv Evrope, da kažem da samo imaju u vidu da naša trgovinska razmena sa regionom i sa EU je 80 odsto - naglasio je premijer.

Foto: Wikipedia / Magnus Manske Foto: Wikipedia / Magnus Manske

Ponovio je da je jučerašnja rasprava u Briselu bila teška toliko da se osećao umornijim posle tog razgovora nego nakon tri radna dana.

Upitan da li će se sledeće nedelje nastaviti pregovori u Briselu i da li je to scenario koji liči na onaj prilikom potpisivanja prvog Briselskog sporazuma gde su se premijeri rastali, a onda sedam dana kasnije i sastali i potpisali sporazum, Vučić je podsetio da za razliku od drugih u tadašnjoj vladi jedino on nije želeo da se saglasi po tri tačke.

- Svi ostali u Vladi Srbije su prihvatili, i Dačić i Mrkić i Grubješić i svi ostali, međutim nisu imali većinu u vladi bez mog pristanka, a ja nisam želeo da pristanem na stolicu za Kosovo u UN, nisam želeo da pristanem na policijski region nad sedam opština nego četiri opštine, da bi policija u srpskim opštinama bila srpska i nisam hteo da pristanem da regionalni komandant ne bude Srbin - istakao je premijer.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

Bili su veliki pritisci, dodao je, govorili su mu čak da tim insistiranjem ugrožava karijeru, ali je on odgovorio samo - radite svoj posao...

- Kada su videli da mi ne pada na pamet da promenim svoj stav, oni su prihvatili sva tri naša stava i onda smo dobili Briselski sporazum, tako da znate punu istinu o Briselskom sporazumu. Pritisci su bili toliko teški da, kao što vidite, mali broj ljudi je mogao da ih izdrži - naglasio je Vučić.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ccc

    24. jun 2015 | 19:00

    Svaka cast...predcednice..svo postovanje..jos tim zlocincima sudit oricu i ostalima...i okacit cu tvoju sliku na zid...i doci na letovanje u srbiju...pozdrav iz slovenije

  • Mira

    24. jun 2015 | 21:45

    Vratice oni sve sa kamatom....Bog je veliki!!

  • Nemampojma

    24. jun 2015 | 21:05

    Bravo za sad. A vreme će pokazati šta će biti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA