VUČIĆ OGORČEN: Izručenje Orića BiH je MUČNO i znači njegovo oslobađanje od krivice!

- Puštanje Orića je politički motivisano samo ne pravično - rekao je Vučić i dodao da ova odluka spada u mučne i poučne odluke - kaže premijer Srbije

  • 11

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je povodom odluke Švajcarske da ratnog komandanta Nasera Orića izruče BiH, a ne Beogradu kaže da je to pitanje politički rešeno, a ne pravično i po pravu, ali da će Srbija znati da izvuče pouke iz ovog slučaja!

- Želeo bih da se obratim svim građanima u regionu. Od slučaja Orić, Haradinaj, zida u Mađarskoj, demonstracija koje su se održavali ispred jama u koje su nas bacali da nas ne bi bilo, o rezolucijama, Šešelju i mnoge druge teme nisu slučajne. Puštanje Orića je politički motivisano samo ne pravično - rekao je Vučić i dodao da ova odluka spada u mučne i poučne odluke.

- Srbija će i iz ove lekcije uspeti da izvuče pouke. Pitanje ratnih zločina nije pitanje pravde već politike i zato danas neću da se bavim nepravdom i ovom odlukom kojom je čovek koji je pušten na slobodu faktički oslobođen - kaže Vučić.

Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović Foto: Tanjug/Nemanja Jovanović

- Rećićemo sve svakome u brk i nećemo da dozvolimo nikome da nas ponižava. Nama neće niko držati pridike. Srbija želi mir i stabilnost u regionu. Naša politika se posle ovog teškog događaja neće promeniti. Ne zato što smo slabi već zato što hoćemo lepu budućnost za našu zemlju - kaže premijer.

- Kažu mi pušten je Naser Orić i garantujemo ti sigurnost. Nemojte. Meni ne treba niko da garantuje bezbednost. Neće zbog jednog zločinca da se menja naš odnos prema Bošnjacima - kaže Vučić.

- Švajcarski organi nisu ulazili u to da li je Nasre Orić zaklao Slobodana Ilića. Čekali su poslednji dan, rok da BiH podnese zahtev za izručenje. Šta je sa grkljanom i očima Slobodana Ilića? - upitao je Vučić.

Foto: Tanjug/Marko Đoković Foto: Tanjug/Marko Đoković

- Od kada je taj postupak preuzeo sud u Bijeljini od suda u Beogradu, taj postupak se praktično ne vodi. Mi nemamo iluzije. Ko će da vrati oči Slobodanu Iliću i ko će da vrati desetine i desetine pobijenih Srba u Podrinju? Slobodna Ilića pominjem jer mu je svojim rukama Orić izvadio oči i preklao ga - rekao je predsednik Vlade Srbije i dodao da je pričao o ovome sa predsednikom (RS) Dodikom i rekao da je on veoma ogorčen zbog slučaja Orića.

- Da li hoćete da mi organizujemo demonstracije ispred jama? Mi nećemo da ćutimo i šta ćete da preduzmete protiv Srbije? - upitao je premijer.

- Vidim da su drugi spremni da promene politiku zbog jednog ratnog zločinca - dodao je Vučić.

NASER ORIĆ će biti IZRUČEN Bosni i Hercegovini, a ne Srbiji!

Foto: Profimedia/AFP Foto: Profimedia/AFP

U Federalnoj kancelariji za pravosuđe Švajcarske je doneta odluka o izručenju, i to po skraćenoj proceduri.

O vremenu izručenja se, kao i inače, neće davati nikakvi podaci iz sigurnosnih i razloga zaštite ličnosti.

Da podsetimo, Orić je uhapšen 10. juna po poternici Srbije koja je švajcarskim vlastima dostavila dokumentaciju vezano za njegovo izručenje.

Srbija je poternicu za Orićem raspisala 2014, zbog sumnje da je počinio krivično delo ratnog zločina nad srpskim stanovništvom u Srebrenici 1992. godine.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Patriota

    25. jun 2015 | 20:43

    Dragi naš premijeru, prestani da naš vučeš u tu ludu kuću zvanu EU. NEMA U NJOJ SREĆE ZA SRBE. Šta voz je trebalo biti u našu korist gledali su na sve načine da naš plakate. Počev od KiM,preko južnog toka pa sa poslednjim Haradinajem i Oricem. Tebi će napraviti igru sa Gazivode da bi te smenili, dovešće poslušnike kojima je lični interes na prvom mestu, ala Pajtić, Drašković, Čanak i Srbije više biti neće. Bolje suvog leba i vode da jedemo nego da nas stranci jašu i ovi predvode. Štedecemo još pet godina,ali da pred EU diktatorima glavu nesaginjemo. Naš obraz i ponos oni nikada neće imati.

  • ДУШАН КРАИШНИК Б..Лука

    25. jun 2015 | 20:30

    E moji Srbi nemojmo biti slijepi , vjerujmo samo jedni drugima drugačije nećemo opstati jer crno se piše!!!

  • BALKANSKI SPIJUN

    25. jun 2015 | 20:35

    Sad za inat Ruska baza !!!! Ajde Srbadijo uzvrati nazad da se cesu i gde ih ne svrbi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA