Mihajlović: Izjava Nikolića opasna i neodgovorna

Direktor Kancelarije Vlade za saradnju sa medijima oštro reagovao na izjavu lidera SNS da dogovori koje je Srbija postigla u pregovorima sa Prištinom njega neće obavezivati, ako postane predsednik

  • 0

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za saradnju sa medijima Milivoje Mihajlović rekao je danas da je izjava lidera SNS-a Tomislava Nikolića da dogovori koje je Srbija postigla u postupku pregovora sa Prištinom njega neće obavezivati, ako postane predsednik, krajnje neodgovorna i opasna po državu.

- Kako je napredak u pregovaračkom procesu bio uslov za dobijanje kandidature, takve izjave učesnika u izbornom procesu mogu da dovedu u pitanje naše odnose sa Evropskom unijom, ali i regionalnu bezbednost - rekao je Mihajlović Tanjugu.

Mihajlović je naglasio da Vlada Srbije dijalogom i mirnim putem rešava probleme na Kosovu i Metohiji i u potpunosti u skladu sa međunarodnim pravom i Ustavom Srbije štiti državne i nacionalne interese, kao i opstanak srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji.

Lider Srpske napredne stranke Tomislav Nikolić izjavio je juče na predizbornom mitingu u Kosovskoj Mitrovici da ne zna šta je aktuelna vlast dogovorila sa Prištinom, "da ne zna o čemu su pregovarali i da je jedan čovek rešavao našu sudbinu na Kosovu i Metohiji - Boris Tadić", koji, kako je rekao, duguje da kaže dokle je stigao.

- Dokle god da je stigao dalje odatle ni jedan korak ne sme da se napravi. Dokle god da je otišao u pokušajima da se dodvori da bi ostao i treći mandat, šta god da je potpisao, a da je na štetu Srbije, to mene ne obavezuje - istakao je Nikolić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

 

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA