DAČIĆ ODBRUSIO BRITANIJI: Rezolucijom o Srebrenici žele da RAT U BOSNI svedu na jedan zločin za koji krive Srbe!

- Generalno gledano, to je nastojanje da se čitava tragedija rata svede na jedan događaj, odnosno jedan zločin, i smatramo da se time ne zadovoljava pravda za sve žrtve - kaže srpski šef diplomatije

  • 20

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da se novi nacrt rezolucije o Srebrenici koju je inicirala Velika Britanija ne razlikuje mnogo od prethodnog teksta i naglasio da se njim ne zadovoljava pravda za žrtve.

- Generalno gledano, to je nastojanje da se čitava tragedija rata svede na jedan događaj, odnosno jedan zločin, i smatramo da se time ne zadovoljava pravda za sve žrtve - rekao je Dačić za RTS i dodao da Vlada Srbije još nije zvanično oglasila o novom dokumentu.

PUTIN I SRBIJA UDARILI ŠAMAR ZAPADU ZBOG SREBRENICE: U UN izbrisana reč GENOCID i tvrdnja da su Srbi SILOVALI DEČAKE!

On je kazao da se zemlje članice Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija još nisu usaglasile oko teksta, i da postoji mogućnost četvrte rezolucije koja bi mogla da predstavlja kompromisno rešenje sa rezolucijom koju je podnela Rusija.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

Prema njegovim rečima, postoji mogućnost da se različite strane dogovore ili da se glasa za obe rezolucije, a formalno-pravno mogu i da odustanu.

- Srbija nije faktor koji o tome odlučuje, mi nismo članica Saveta Evrope, nismo čak ni dobili poziv za učešće u sednici - kazao je ministar i dodao da još nije bilo razgovora u Vladi Srbije da li bi neko predstavljao Srbiju na sednici SE.

Dačić je potvrdio pisanje medija da se u trećoj verzija rezolucije Velike Britanije o Srebrenici osuđuje taj genocid, ali priznaje da je u tom mestu i okolini, kao i u celoj Bosni i Hercegovini, bilo nevinih žrtava na svim stranama.

U dokumentu se priznaje da je na svim stranama rata bilo žrtava seksualnog nasilja, a izostavljena je prethodna tvrdnja o "desetinama hiljada žena, devojaka, muškaraca i dečaka", žrtvama seksualnog nasilja tokom sukoba u BiH, uključujući Srebrenicu.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DH

    2. jul 2015 | 10:11

    Koliko muslimana zivi u Bosni?Srbi izbegli (citaj proterani) kuce im ukradene i na kraju srbi krivi..Ne sporim da je bilo ubijanja..Ali rat je bio i ubijali su i jedni i drugi...Ne moze se kriviti jedan narod..

  • Rajko

    2. jul 2015 | 20:54

    O kakvom genocidu se uopste govori. Pa ne zna se ni tacan broj pobijenih, a sto se tice Engleza njihove ruke su krvave do ramena, u Africi, Aziji, Severnoj Americi pa i u Evropi. Uostalom nuslimani su poturceni Srbi ili doseljeni Turci. To je bila Srpska zemlja.

  • топлистанадреалиста

    2. jul 2015 | 10:23

    Једини злочинци су муслимани, то су чињенице, гдје год су стигли масакрирали су цивиле на најбруталнији начин!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA