SULEJMAN UGLJANIN UDARIO NOVI ŠAMAR SRBIJI: Srbi su izvršili GENOCID u Srebrenici ali i nad BOŠNJACIMA u Sandžaku!

Obrazlažući ovaj predlog Sulejman Ugljanin rekao je da je ova Rezolucija prvi korak ka vraćanju međunacionalnog povjerenja, uspotavljanju pravednog i trajnog mira, sigurnosti i saradnje u regionu

Polemika o rezoluciji o Srebrenici koju treba da usvoji Savet bezbednosti UN-a na predlog Velike Britanije dobila je svoj vrhunac i u Skupštini Srbije! Naime na inicijativu Sulejmana Ugljanina pred srpskim parlamentom našao se predlog dokumenta o Srebrenici u kome se tvrdi da je tamo počinjen GENOCID i da su srpski vojnici pored zločina u Bosni činili ubistva i nad Bošnjacima u Sandžaku!

Nakon sramnih tvrdnji Velike Britanije da su Srbi masovno silovali dečake u Srebrenici i najnovijeg udarca jer traže da se ta teza ubaci u udžbenike, Srbija je dobila još jedan problem.

BRITANIJA UDARILA NOVI ŠAMAR SRBIMA I PUTINU! Traže da deca u školi uče da su SRBI SILOVALI DEČAKE i KLALI MUSLIMANE!

Lider SDA Sulejman Ugljanin uz podršku poslaničke grupe Lige socijaldemokrata Vojvodine i narodne poslanice Aide Ćorović iz poslaničke grupe DS, Narodnoj skupštini Srbije je predala svoj Predlog Rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Foto: AP/Tanjug Foto: AP/Tanjug

PUTIN I SRBIJA UDARILI ŠAMAR ZAPADU ZBOG SREBRENICE: U UN izbrisana reč GENOCID i tvrdnja da su Srbi SILOVALI DEČAKE!

U njemu se između ostalog ističe:

* U Srebrenici je počinjen genocid!

* Najoštrije se osuđuje genocid u Srebrenici

* Osuđuje se svako poricanje ovog genocida

* Proglašava se 11. jul Dan sećanja na genocid u Srebrenici

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Obrazlažući ovaj predlog predsednik Sulejman Ugljanin rekao je da je ova Rezolucija prvi korak ka vraćanju međunacionalnog povjerenja, uspotavljanju pravednog i trajnog mira, sigurnosti i saradnje u regionu.

- Ovo je prilika da se stavi tačka na sukobe, neprijateljstva i skine teret sa budućih generacija zbog nedjela koje je neko činio navodno u njihovo ime. U isto vrijeme kada se događao genocid nad Bošnjacima u Srebrenici, pripadnici Vojske Jugoslavije, MUP-a Srbije i naoružane formacije u njihovom sastavu izvršile su teške zločine nad Bošnjacima Sandžaka, na teritoriji Srbije, na kojima nije bilo ratnih sukoba - rekao je on.

Predsednik Ugljanin je podsetio da do danas nisu rasvetljena pitanja nestalih Bošnjaka, masovnih otmica, ubistava i progonstva bošnjačkog naroda u Sandžaku.

Foto: Tanjug/Irfan Ličina Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Neusvajanjem ove Rezolucije Bošnjacima se šalje poruka da danas nakon 20 godina ove generacije nisu spremne da se odreknu nedela koje je neko učinio u njihovo ime, što za Bošnjake u Srbiji predstavlja veliku opasnost, besperspektivnost i razvija osećaj stranog tela koje u vojsci i policiji svoje zemlje vidi preteću silu.

Usvajanjem Rezolucije o genocidu u Srebrenici Bošnjacima se šalje poruka da se genocid i drugi zločini nad bošnjačkim narodom više neće ponoviti i da će svi učesnici u zločinima biti kažnjeni što je preduslov za vraćanje poverenja među narodima i otvaranje dijaloga o zajedničkoj budućnosti u regionu.

(D. Z.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • svetlana

    3. jul 2015 | 16:50

    To je sve jezivo,znači svi su žrtve Srba,a mi išli i klali,pa klali,pa opet klali.A ko je klao u drugom svetskom ratu? Jel opet Srbi? Dokle više takve stvari? A što onda navijate za Đokovića,Anu Ivanović,košarkaše,fudbalere,pa i oni su deo mog srpskog naroda. Ja sam ponosna što sam SRPKINJA!

  • Allahu egber

    3. jul 2015 | 13:29

    Ako demokratske vrednosti podrazumevaju trpljenje šamara od strane zločinaca i ratnohuskača kakav je ovaj Sulejman Ugljanin, onda je ta demokratija mazohizam u službi zločina. Čast i dostojanstvo srpskog naroda su svetinje pred kojima se kleči, a ovaj zločinac nas više od 25 godina zapisava k'o ker tarabu i mi to trpimo u ime nekih demokratskih prava. Ipak, kad razmislim, mi smo ti koji mu dajemo za pravo, jer u protivnom, ovakav se ne bi dana belog nagledao da imamo časti i samopoštovanja.

  • Dejan

    3. jul 2015 | 13:33

    Srbi ubivali a srba sve manje kako to

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA