ZANIMLJIVOSTI IZ SRPSKOG PARLAMENTA: Evo ko se najviše PLJUVAO, a ko je PRIČAO ZA SVE PARE!

Poslanici Skupštine Srbije su u prvih šest meseci ove godine imali 55 radnih dana, tokom kojih su se obratili ukupno 3.391 put, što je u proseku 14 obraćanja po poslaniku

  • 2

Poslanici Skupštine Srbije su u prvih šest meseci ove godine imali 55 radnih dana, tokom kojih su se obratili ukupno 3.391 put, što je u proseku 14 obraćanja po poslaniku, a najaktivniji je bio Vladimir Pavićević iz Nove stranke, pokazala je analiza aktivnosti poslanika koju je uradila inicijativa "Otvoreni parlament".

U tom periodu je usvojeno 87 zakona, od koji je 25 doneto po hitnom postupku, što je 28 odsto, a poslanici su podneli 1.313 amandmana, od kojih je usvojen svaki četvrti.

Najaktivniji poslanik, računajući govore i replike bio je Pavićević, koji se obratio 315 puta u plenumu.

Foto: Tanjug/Rade Prelić Foto: Tanjug/Rade Prelić

Slede šef poslanika SNS Zoran Babić, koji se obratio 253 puta, poslanik Pokreta za preokret Janko Veselinović, sa 201 obraćanjem, šef poslanika SDS Marko Ðurišić sa 153 i njegov stranački kolega Blagoje Bradić sa 146 obraćanja.

Pavićević je najaktivniji kada je reč o govorima bez replika, ali je i najčešće govorio o amandmanima na zakone (180) puta, dok je po broju replika najaktivniji bio Babić (123).

Od ukupnog broja obraćanja svako osmo bilo je replika.

FOTO TANJUG / RADE PRELIĆ FOTO TANJUG / RADE PRELIĆ

Analiza "Otvorenog parlamenta" pokazuje i da je, kada je reč o poslanicama, najaktivnija bila Gordana Čomić iz Demokratske stranke, koja se javila za reč 102 puta, zatim njena stranačka koleginica Aleksandra Jerkov - 61 put, Biljana Hasanović-Korać iz Socijaldemokratske stranke - 53, njena stranačka koleginica Branka Karavidić - 53 i Olgica Batić iz Demohrišćanske stranke Srbije - 47 puta.

Najviše amandmana u tom periodu podneli su poslanici Nove stranke, sa 386 podnetih amandmana, a oni su bili i poslanici čiji su amandmani najviše prihvatanio - 72.

Poslanici su najviše zasedali u maju, ukupno 12 dana, dok su najaktivniji bili u aprilu sa ukupno 732 obraćanja.

Foto: Tanjug/Aleksanadar Stojanović Foto: Tanjug/Aleksanadar Stojanović

Za prvih šest meseci rada u 2015. godini održane su ukupno 233 sednice skupštinskih odbora.

Najviše sednica je održao Odbor za ustavna pitanja i zakonodavstvo - 52 , dok je najmanje zasedao Odbor za prava deteta, koji je održao jednu sednicu.

Analiza je urađena na osnovu zvaničnih transkripata plenarnih sednica i rezultata glasanja objavljenih na sajtu www.otvoreniparlament.rs, a preuzetih sa sajta Skupštine Srbije.

Cilj inicijative "Otvoreni parlament“ je povećanje javnosti rada parlamenta, informisanje građana o radu parlamenta i uspostavljanje redovne komunikacije građana i njihovih izabranih predstavnika.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dr. za rock and roll

    8. jul 2015 | 11:36

    55 radnih dana za sest meseci?!!??? Rade manje od tri meseca pa tri odmaraju. OVO JE ZA SVAKU OSUDU KAKO PONIZAVAJU OVAJ NAROD. Ne delim ih na te partije i vlast vec ih sve stavljam u isti kos --- BRUKO!!! REVOLUCIJA BRE NARODE!!!!! 22 dans se radi u mesecu a 8 odmara. Oni 9 dana rade a 21 odmaraju. !!!!! BRUKO JEDNA !!!

  • radovan

    8. jul 2015 | 11:17

    STO ZNACI DA SU ZA 184 DANA RADILI 55 PROSEK MANJE OD 4 DANA STO ZNACI DA I NISU RADILI NEGO SU SAMOZAPOSLENI ZBOG PLATE I PRIVILEGIJA KOJE NOSI FUNKCIJA ZA PRIVATNE POTREBE PLATA IM JE PREDEBELA ZA TA NAZOVIMO RAD(NERAD-JAVASLUK0.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA